Her i vintermånederne er det kål der spises meget af. Det er nyhøstet, frisk i smagen og ikke mindst så er kål en billig spise.
Det er også sundt at spise kål
- Kål indeholder sunde fedtsyrer
- Kål dækker dit A-vitamin-behov
- Kål slår mælk i kalkindhold
- Kål slår appelsiner i C-vitaminer
- Kål er bedre med en ven
Kilde : https://www.sondagsavisen.dk/mad/madogsundhed/2017-08-26-sa-sundt-er-det-5-ting-du-ikke-vidste-om-kal/
Risotto med selleri
4 personer
Det skal du bruge
8 skiver bacon (ca. 125 g)
25 g smør
320 g risottoris (ca. 4 dl)
½ knoldselleri i tern (ca. 200 g)
7 dl grøntsagsbouillon
1 tsk groft salt
200 g Hytteost 4%
200 g rosenkål i tynde skiver
¾ liter vand
¾ tsk groft salt
2 æbler i tern, (ca. 200 g)
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk rapsolie
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Det skal du gøre
Skær bacon ud i tynde skiver og kom dem på en kold pande.
Ristes i 2 min. ved høj varme.
skru ned til middelvarme og rist dem til de bliver sprøde.
Læg dem på et stykke køkkenrulle.
Del dem i små stykker
Smelt smør i en tykbundet gryde. Kom risottoris i sammen med selleritern. Svits det i et par minutter og kom bouillon ved og kog det i 15 min. under låg.
kom hytteost i og giv retten et opkog. smag til.
Rosenkålen kommes i kogende vand tilsat lidt salt. Giv dem et kort opkog og kom dem i en sigte .
Skyl med koldt vand og lad det dryppe godt af.
Bland det med æbleterningerne, olie, salt og peber.
Server straks risottoen rygende varm med æble-rosenkålstopping og bacondrys.
Velbekomme
Print opskriften ud i PDF