Chili con carne

Så er der serveret mellemstærk chili con carne

En god gang chili con carne på en lidt halv kold efterårsdag. Det er lige til at få varmen ved.
Det er en dejlig måde at lave gryderet på. Den hedder også Mexikansk gryderet.
Den passer til alle i familien.
Den kan laves stærk til en herreret eller knap så stærk hvis det er hele familien der skal spise med.
Jeg har lavet en stor portion så der var til 2 dage – en ca 8 portioner var der i gryden når der bliver serveret kogt speltkærner til.
En mexikansk øl skal der til.

Opskriften kommer her:

Chili con carne med chokolade

Dette skal du bruge:

 2-3 spsk. olie
2 stort løg, finthakket
4 fed hvidløg, presset
1 lille stærk chilipeber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt kanel
800 g hakket oksekød
1 tsk. chilipulver
Havsalt
Friskkværnet sort peber
2 ds. hakkede tomater
2 dl oksebouillon
2 dåser kidney bønner fra dåse, skyllede og afdryppede
40 g mørk chokolade 70%, finthakket

Tilbehør:
Mexicanske øl og nachos
evt kogt speltkærner eller brune ris

Sådan gør du:

Varm en gryde op med olien. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Efter et par minutter tilsættes  chilipulver, salt, peber samt kanel og spidskommen. Vend det godt sammen.

Rist dernæst kødet i blandingen. Hæld tomater på sammen med bouillon og bønner, og lad retten simre i 25 minutter gerne en time.
Rør undervejs.

Smag retten til – tag den fra varmen, og rør finthakket chokolade i.

 

Velbekomme

 

Opskrift i PDF
pdf-logo

Nogen af de ingredienser der skal i. Chilien er min hjemmedyrkede jalapeño som ligger i den milde ende med en styrke på 6-8000 på scoville skalaen. ( den beslægtede Habanero chili ligger på ca 350.000 scoville og de allerstærkeste ligger på ca 4.000.000 scoville

Den store portion . Man kan med fordel komme lidt mere stødt chili i retten hvis den ikke er stærk nok.