Der er masser af tyggefunktion i denne salat

Rødkål er en noget overset kåltype, synes jeg. Der går selvfølgelig en masse over disken i færdig form til supplement til en leverpostejmad eller en med frikadelle.

Men rødkål kan bruges til mange ting, stuvet, rå, kogt og ovnstegt

Denne opskrift er den rå af slagsen, men meget smagfuld. Når den så bliver blandet med noget syrligt og sødt, ja så bliver den helt god.

Opskriften kommer her: 

Rødkålssalat med frikadeller

Det skal du bruge:
1/4 rødkål
3 gulerødder
1 rødløg
1 æble
2 appelsiner, saften fra den ene
1 spsk olivenolie
1 tsk sennep
1 tsk honning
salt og peber

2 spsk solsikkekerner,
græskarkerner, mandler eller
pistaciekerner (eller en blanding af alle)

Frikadeller:
Det skal du bruge:
500 g hakket kalv og gris
4 stk. æg
0,5 dl mælk
1 dl æblemost
125 g ( ca 3 dl ) havregryn
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk. raspolie + en smule smør

Det skal du gøre:
Snit rødkål meget tyndt,
riv gulerødderne og løg groft,
æbler i små tern
1 appelsin i små tern

Bland råkosten sammen i en skål

Rør olivenolie, sennep, honning,
appelsinsaft, salt, peber sammen i en
skål og vend det i råkostsalaten.

Smag til med salt og peber og
drys med hakkede nødder og/eller kerner.

Frikadeller

Det skal du gøre:
Ælt kødet med æg, mælk, havregryn,
æblemost, finthakket hvidløg og lidt salt og peber.

Farsen skal være lind.
Stil den gerne koldt i en halv time.
Tilsæt evt lidt væske når farsen er kommet ud.
Steg i olie tilsat lidt smør .
De kan eventuelt lunes færdige i ovnen
ved 160 grader.

Print opskrift ud i PDF

Ingredienser til Rødkålssalaten
Lige klar til at spise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.