Porretærte

Porretærte hører til en af mine favoritter.

Jeg havde indkøbt lidt for mange grøntsager til en anden ret og nu lå der 3 mellemstore porrer i køleskabet.
De var begyndt at se lidt kedelige ud i toppen, men der havde ikke vist sig en mulighed for at bruge dem inden for kort tid. Men nu skulle det være. Jeg ville lave en porretærte. Porrene vejede ca. 550 gram renset.
I køleskabet fandt jeg et par røde snackpeberfrugter, som ville passe helt godt til dels for vægt men også for at give retten lidt farve.
Det eneste jeg manglede var skinkestrimler, så det måtte jeg lige indkøbe.
Tærte i al almindelighed er god til at “stoppe madspild” da den kan varieres i det næsten uendelige

Opskriften kommer her:

.

Porretærte

4 personer

Det skal du bruge:
Bund

250 – 300 gram sigtet speltmel
30 gram flydende margarine
150 gram skyr
2 æg
Salt
——————-
Fyld
Ca. 600 gram porer
2 snackpeber
Skinkestrimler
1 grøntsagsterning
Reven ost
—————————-
Æggeblanding
2 æg
3 dl mini mælk
4 tsk maizena rørt op i vand
Salt, peber
——————

Det skal du gøre:
Ælt det hele sammen til en lind dej og lad det stå på køl en times tid.
Rul ud og lad dejen komme ½ cm. ud over kanten.
Den skal forbages 10 min ved 180 grader.
Der skal bruges ca. 600 gram porrer og 2 snackpeberfrugter.
Grøntsagerne skal dampes godt, med en grøntsagsterning opløst i en smule vand, i en sauterpande.
Si blandingen inden den hældes på bunden.
Kom reven ost på bunden og kom fyldet på og æggeblandingen ovenpå og bag tærten i ca. ½ time ved 200 grader.
Sluk ovnen og brug restvarme i 10 min.

Print opskriften ud i PDF

Sådan kan den se ud. Brun og lækker.
Bunden har ligget lidt på køl inden den bliver rullet ud. Hvis man kan sige at en dej er lækker, ja så er denne her dej lækker at arbejde med
Prikket og bagt. Dejen er lagt ud over siden. Ellers vil den synke lidt ned og fyldet vil fordele sig bagved dejen.
Alle grøntsagerne er ordnet og skåret i passende stykker. Steg det først i lidt fedtstof og kom derefter lidt væde ved og låg på, så grøntsagerne bliver dampet næsten møre.
Klar til ovnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.