Grøntsags-lasagne.

Grøntsagslasagne er her lige tilføjet et par gode syltede augurker

Når vi skal have mad til to dage er lasagne et godt valg.

Jeg elsker lasagne

Denne udgave er samtidig ganske fedtfattig, da der er mange grøntsager i.
Det tager selvfølgelig lidt tid at forberede alle grøntsagerne, men det kan sagtens forberedes dagen i forvejen, hvis tiden er knap den dag hvor man skal have retten.

En af fordelene er at den holder sig varm længe og en anden er at der ofte er mad til en ekstra dag.
Denne opskrift har jeg arbejdet lidt med, så der er megen smag i uden at bruge meget fedtstof.

Opskriften kommer her:

Grøntsags-lasagne
5-6 personer

Det skal du bruge
75 gram bacontern
1 spsk olivenolie
2 løg hakkede
2 fed hvidløg
500 g gulerødder skåret i tynde skiver
500 g persillerødder skåret i tynde skiver
1 dåse hakkede tomater
1 dl grøntsags bouillon
150 gram spinatblade
250 gram optøet hakket spinat.
salt  –  peber
lidt timian
12 grove lasagneplader
parmesan ost
Bechamelsauce
75 gram smør
7 skefulde (måleske) mel
ca. 1 ltr mælk
muskatnød evt stødt.

Velbekomme

Det skal du gøre
Steg bacon, løg og hvidløg i olien et par minutter.
Tilsæt gulerødder,  pastinakker, flåede tomater, optøet spinat og krydderier samt bouillon, lad det hele snurre under låg ca. 30 minutter.
Bechamelsauce
Smelt smør i en anden gryde og rør hvedemelet i.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk kraftigt, til saucen er glat.
Lad saucen koge igennem et par minutter og smag til med muskatnød, salt og peber.
Tilberedning
Smør et ildfast fad grundigt og fordel lidt bechamelsovs på bunden.
Læg et lag pastaplader på
kom grøntsagsfyld på
Kom bechamelsovs på
Læg et nyt lag lasagne plader på
Læg fyld på
Afslut med et lag plader og grøntsagsfyld.
Fordel de hele spinatblade og kom bechamel sovs på
Drys parmesan på og bag lasagnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter.
Lad den trække 10 min. inden servering

Print opskrift ud i PDF

Alle ingredienser er her lagt til parade
Inden det sidste lag kommes på skal spinaten lægges.
Lasagne klar til ovnen
Færdigbagt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.