Boller i karry med speltkerner

boller-i-carry-serveret-800
Det er mormormad på en lidt ny måde.

En god gang mormormad.
Det må være Boller i karry med løse ris.. Nu er det sådan at vi ikke spiser så megen ris her i huset, men er gået over til speltkerner. De er lidt sødere i smagen. Perlespelt kan ikke betegnes som fuldkorn da skaldelene er poleret væk. Brune ris er et fuldkornsprodukt, men de indeholder arsen, som er kræftfremkaldende, men spis lige brød til, man skal leve af det og spise det hver dag i store portioner, før der er nogen risiko.
I denne opskrift er der ikke så meget fedtstof i og der er æble i saucen.

Opskriften kommer her:

Boller i karry med speltkærner
Kødboller
400 g hakket kyllingefars
1 1/4 tsk salt
100 g hakket gulerod
2 spsk hakket løg
1 dl mælk
1 æg
5 spsk. hvedemel
Peber
Karrysauce
1 spsk olie
2 tsk karry
1 løg
1 æble
3 dl hønsebouillon
2 dl kokosmælk
3 spsk hvedemel
Salt og peber
Evt. lime- eller citronsaft og lidt sukker
Speltkrner
Rør kødet med salt. Riv gulerod og løg. Rør ingredienser til farsen sammen.
Form boller med en barneske og kog dem i letsaltet vand ca. 8 minutter.
Tag dem op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Varm olien i en gryde svits karry, finthakket løg og revet æblet i.
Kom bouillon i.
Kog saucen igennem nogle minutter under omrøring.
Kom melet i fløden og rør det i.
Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring.
Smag til med salt, peber, lime- eller citronsaft og lidt sukker.
Du kan vælge at blende saucen helt jævn f.eks. med en stavblender. Kom bollerne i og varm retten igennem.
Tip:
Ved at blende saucen helt jævn med en stavblender, får den en flot farve og fin konsistens.
Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender eller foodprocessor.
 Velbekomme  Print opskrift ud i PDF
pdf-logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *