Kyllingebryst med rodfrugter

kyllingebryst-med-rodfrugter-serveret1-750

Vi spiser gerne rodfrugter, rødbede, gulbede, gulerødder, selleri, pastinak osv.
De bliver fantastiske i ovnen, hvis de lige får den rette tid. Så bliver de ligesom lidt sprøde, der er bid i dem uden at være rå.

opskriften kommer her:

Kyllingebryst med rodfrugter
4 personer
 Det skal du bruge:
400 g gulerødder
400 g rødbeder
400 g persillerod eller anden rodfrugt
4 spsk. olie
2 rødløg
4 dl fløde
Salt og peber
sesamfrø
timian (frisk eller tørret)
4 kyllingefileter
 Det skal du gøre:
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad, og vend dem sammen med halvdelen af olien.

Pil løgene, og skær dem i både. Bland dem sammen med rodfrugterne.
Hæld fløden over, og krydr med salt, peber og timian. Sæt fadet i ovnen, og bag i 20 minutter ved 200 grader.
Krydr kyllingefileterne med peber, og brun dem i den anden halvdel af olien på en pande. De skal blot lige tage farve.
Tag fadet ud af ovnen, og læg kyllingefileterne i. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere 25-30 minutter, eller til kyllingefileterne er gennemstegte.Server f.eks. med salat eller brød
 Velbekomme  Print opskriften ud i PDF

kyllingebryst-med-rodfrugter1-750
Grund ingredienserne
kyllingebryst-med-rodfrugter2-750
Jeg skar gulerødderne i stave, og rødbeder og persillerod i skrå snit: Løget blev skåret i 8 dele. Her er der lige drysset sesamfrø på.
kyllingebryst-med-rodfrugter3-750
og her er det hele blandet sammen med olie og fløde. Lige klar til ovnen

Prøv det. Det smager dejligt og så er det en ret der spises langsomt, da der er en masse tyggefunktion i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *