Denne ret smager godt. Har en dejlig smag af selleri og så har den surt, sødt, salt og bittert, altså Umami

Her i vintermånederne er det kål der spises meget af. Det er nyhøstet, frisk i smagen og ikke mindst så er kål en billig spise.
Det er også sundt at spise kål

  1. Kål indeholder sunde fedtsyrer
  2. Kål dækker dit A-vitamin-behov
  3. Kål slår mælk i kalkindhold
  4. Kål slår appelsiner i C-vitaminer
  5. Kål er bedre med en ven
    Kilde
    https://www.sondagsavisen.dk/mad/madogsundhed/2017-08-26-sa-sundt-er-det-5-ting-du-ikke-vidste-om-kal/

Risotto med selleri
4 personer

Det skal du bruge
8 skiver bacon (ca. 125 g)
25 g smør
320 g risottoris (ca. 4 dl)
½ knoldselleri i tern (ca. 200 g)
7 dl grøntsagsbouillon
1 tsk groft salt
200 g Hytteost 4%

200 g rosenkål i tynde skiver
¾ liter vand
¾ tsk groft salt
2 æbler i tern, (ca. 200 g)
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk rapsolie
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber

Det skal du gøre
Skær bacon ud i tynde skiver og kom dem på en kold pande.
Ristes i 2 min. ved høj varme.
skru ned til middelvarme og rist dem til de bliver sprøde.

Læg dem på et stykke køkkenrulle. 
Del dem i små stykker

Smelt smør i en tykbundet gryde. Kom risottoris i sammen med selleritern. Svits det i et par minutter og kom bouillon ved og kog det i 15 min. under låg.
kom hytteost i og giv retten et opkog. smag til.

Rosenkålen kommes i kogende vand tilsat lidt salt. Giv dem et kort opkog og kom dem i en sigte .
 Skyl med koldt vand og lad det dryppe godt af.

Bland det med æbleterningerne, olie, salt og peber.

Server straks risottoen rygende varm med æble-rosenkålstopping og bacondrys.

                 Velbekomme

 Print opskriften ud i PDF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.