Jeg var alene hjemme en aften og ville ikke bare spise rugbrød.
Ud i køleskabet og se hvad der lå af evt. rester.
Heldigt – knoldselleri, peberfrugt, gulerødder, lidt broccoli og æg.
Selleribøf havde jeg lavet engang, men det var den panerede af slagsen, den hvor man forkoger sellerien, vender den i sammenpisket æg og rasp – en rigtig fedende fætter.
Denne her skulle være noget lettere, så jeg prøvede mig frem og jeg synes selv at jeg ramte både udseende og smag ganske fortræffeligt.
Opskriften kommer her:
Selleribøf med grøntsager
1 person
Det skal du bruge:
4 skiver selleri
6-8 gulerødder
½ broccoli
rød snackpeber
1 æg
lidt olie
salt og peber
Velbekomme
Det skal du gøre:
Gulerødder skrælles og deles eventuelt på langs.
Broccoli skylles og deles i små buketter
Selleri skrælles og skæres i ikke alt for tykke skiver.
Snackpeber skæres i tynde skiver.
Broccoli og gulerødder koges så der stadig er bid i dem:
Selleri vendes i et sammenpisket æg. Kværn salt og peber over.
Steg skiverne i lidt olivenolie ved mellemvarme.
Kom resten af det sammenpiskede æg på panden.
Server det pænt anrettet
Print opskrift ud i PDF