Retten bliver lidt ensfarvet når den bliver tilberedt i ovnen, men smagen fejler ikke noget.

Jeg kan godt lide ovnretter.
Sådan en ret med mange grøntsager og en ret der smager af noget. og så gør det ikke noget at den er nem at lave.

Her i februar 2017 er der mange af de grove grøntsager og rodfrugter på hylderne og da det er årstidens grøntsager, så koster de heller ikke så meget.

Opskriften kommer her

Kyllinge kødboller med
porrer og rodfrugter

4 personer

Det skal du bruge:
1 lille løg
500 g hakket kyllingekød
1 fed hvidløg
2 spsk. hvedemel
1 æg
Salt og peber

500 g jordskokker
300 g røde eller gule beder
2 porrer
250 g champignon
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
5 dl hønsebouillon
2 ½ dl fløde
Tilbehør
Brune ris

Velbekomme

Det skal du gøre:
Hak løget fint og rør det med kødet sammen med presset hvidløg, hvedemel og æg. Krydr farsen med salt og peber.
Lad farsen hvile lidt mens du tilbereder grøntsagerne
Skræl jordskokkerne og skær i mundrette stykker.
Skær porerne i skiver og skyl dem godt.
Rens svampene og skær i skiver.
Varm olien i en gryde og svits jordskokker, porre og svampe et par minutter.
Fordel grøntsagerne i et stort ovnfast fad.

Krydr med salt og peber.
Hæld bouillon og fløde ved.
Form farsen til boller.

Læg kødbollerne i fadet til grøntsagerne.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og steg i ca. 30-40 min. Vend kødbollerne når halvdelen af tiden er gået.
Server med kogte ris.

Print opskrift ud i PDF

Alle ingredienserne er her linet op
Porer, røde beder, jordskokker og champignon er klargjort.
Så er retten lige klar til at komme i ovnen. Krydr lige med lidt peber
Og sådan ser det ud når den lige er kommet ud af ovnen. Det passer fint sammen med tiden for risene skal koge i ca. 35 min, så det hele er færdig samtidigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.