Koteletter er næsten en dansk nationalret.
Vi spiser ikke så meget grisekød her i huset, men en af mine livretter er koteletter i fad.
Koteletterne smager ikke af så meget, hvis de bare bliver stegt på en pande, men kommer de i ovnen med snask ved, så tager det hele smag af hinanden, så er der dømt grov spisning.
Opskriften kommer her:
Koteletter i fad
4 personer
Det skal du bruge:
10 g smør
4 svinekoteletter (ca. 500 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
(ca. 400 g)
450 g champignoner i kvarte
1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
125 g fintstrimlet kalkunbacon
2 små knuste fed hvidløg
1 spsk hvedemel
1½ dl madlavningsfløde
½ tsk groft salt
¼ tsk cayennepeber
Tilbehør
3 dl speltkerner koges i 6 dl vand
400 g haricots verts
Velbekomme
Det skal du gøre:
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side.
Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
Hæld tomaterne i en sigte. Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i ca. 3 min.
Rør hvedemel og ¼ dl af fløden sammen.
Rør derefter resten af fløden i og kom det sammen med de afdryppede tomater, salt og cayennepeber i champignon blandingen.
Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
Hæld grøntsags saucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen.
Tip
Retten kan tilberedes uden cayennepeber.
Stegetid:
Ca. 25 min. ved 200° – traditionel ovn.