Når vi skal have mad til to dage er lasagne et godt valg.
Jeg elsker lasagne
Denne udgave er samtidig ganske fedtfattig, da der er mange grøntsager i.
Det tager selvfølgelig lidt tid at forberede alle grøntsagerne, men det kan sagtens forberedes dagen i forvejen, hvis tiden er knap den dag hvor man skal have retten.
En af fordelene er at den holder sig varm længe og en anden er at der ofte er mad til en ekstra dag.
Denne opskrift har jeg arbejdet lidt med, så der er megen smag i uden at bruge meget fedtstof.
Opskriften kommer her:
Grøntsags-lasagne
4-5 portioner
Det skal du bruge
75 gram bacontern
1 spsk olivenolie
1 sstort løg hakket
2 fed hvidløg
375 g gulerødder skåret i tynde skiver (500)
375 g Persillerødder/pastinakker/knoldselleri skåret i tynde skiver (500g)
1 stængel bladselleri
1 dåse hakkede tomater
1 dl grøntsags bouillon
100 gram spinatblade
ca. 150 gram optøet hakket spinat.
salt – peber
lidt timian
8-10 grove lasagneplader
parmesan ost/revetost
Bechamelsauce
50 gram smør
5 skefulde (måleske) mel
ca. 650 g mælk
muskatnød evt stødt.
Velbekomme
Det skal du gøre
Steg bacon, løg og hvidløg i olien et par minutter.
Tilsæt gulerødder, persillerødder/pastinakker, bladselleri, flåede tomater, optøet spinat og krydderier samt bouillon, lad det hele snurre under låg ca. 30 minutter.
Bechamelsauce
Smelt smør i en anden gryde og rør hvedemelet i.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk kraftigt, til saucen er glat.
Lad saucen koge igennem et par minutter og smag til med muskatnød, salt og peber.
Tilberedning
Smør et ildfast fad grundigt og fordel lidt bechamelsovs på bunden.
Læg et lag pastaplader på
kom grøntsagsfyld på
Kom bechamelsovs på
Læg et nyt lag lasagne plader på
Læg fyld på
Fordel de hele spinatblade og kom bechamel sovs på
Det er ialt 2 lag
Drys parmesan på og bag lasagnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter.
Lad den trække 10 min. inden servering
Print opskrift ud i PDF