Her i huset går vi ind for “Stop madspild”.

I løbet af ugen samler der sig ofte rester. Det kan være en stump peberfrugt, lidt porre, løg, lidt blomkål, broccoli, gulerødder, osv.. De kan selvfølgelig godt holde sig et stykke tid på køl, men som en enkelt grøntsag kan man ikke bruge det til meget, men samlet, så giver det mening at bruge resterne til en ret. Det er for dumt at smide ud.
Jeg havde en smule rødbeder og gulerødder liggende. Jeg købte lidt flere rodfrugter – pastinak/persillerod. De skal skrælles og skæres i lidt grove stykker. Det hele kommes i et ildfast fad.
Tørret timian og sesamfrø er også godt at komme i.
Kom lidt olie over – det kan være olivenolie eller rapsolie.
Drysses med salt og peber.

Opskriften kommer her:

Grøntsag/rodfrugts ret i ovn
4 personer

Det skal du bruge
Ca, 600 gram blandede grøntsager
Gulerødder i stave
Rødløg i kvarte
Porer i skiver
Kartofler i skiver.
Der kan bruges alle slags groftskårne grøntsager
1 grøntsagsterning
Ca. 3 dl. Vand
Lidt laurbærblade
Salt-peber
Evt. stødt chilli eller en frisk der er skåret i små terninger.

Velbekomme

Det skal du gøre
Kom alle ingredienserne i et ildfast fad
Opløs terningen i 3 dl.
Vand og grøntsagsterning hældes over grøntsagerne.Retten skal have en 3 kvarter til en time ved 180 grader.
Ved servering, kan der drysses lidt persille over.
Godt til kartofler og brune ris

Print opskrift ud i PDF

Så er der linet op med resterne fra køleskabet.
Grøntsagerne er klargjorte
Retten er lige klar til at sætte i ovnen
Farven trækkes lidt ud, men her er den færdigbagt og klar til servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.