Her i huset er tærte en af de retter vi elsker.
Der er jo uanede muligheder for fyld.
Jeg er ikke fedtforskrækket, men problemet med alm. tærtedej er, at bunden normalt består af næsten lige dele fedtstof og mel og gerne fløde i æggeblandingen til sidst, så jeg synes at smagen ofte er lidt fedtet og konsistensen er for blød.
Så jeg ville lige være lidt kreativ og lave en lidt mere fedtfattig udgave af tærten.
Vi er begyndt at bruge en del skyr her i huset, så dette skulle indgå i stedet for fedtstof.
( PS Skyr på tilbud, var det meste søgte ord på nettet i februar md. 2015)
Så jeg gik i tænkeboks.
Opskriften kommer her:
Fedtfattig tærte
4 personer
Det skal du bruge:
Bund
200 gram sigtet speltmel
30 gram flydende margarine
150 gram skyr
1 æg
Salt
——————-
Fyld
Ca. 500-600 gram grøntsager
Skinkestrimler
1 grøntsagsterning
Reven ost
—————————-
2 æg
2 dl mini mælk
2 tsk maizena rørt op i vand
Salt, peber
——————
Det skal du gøre:
Ælt det hele sammen til en lind dej og lad det stå på køl en times tid.
Rul ud og lad dejen komme ½ cm. ud over kanten.
Den skal forbages 10 min ved 180 grader.
Der skal bruges ca. 500-600 gram grøntsager til denne tærte – porrer, broccoli, gulerødder, hakket frisk eller frossen spinat, løg, og hvad der ellers lige er ved hånden.
Grøntsagerne skal dampes godt i en sauterpande.
Tilsæt grøntsagsterningen, der er opløst i lidt kogende vand.
Si blandingen inden den hældes på bunden.
Kom fyldet på og æggeblandingen ovenpå og bag tærten i ca. ½ time ved 200 grader.
Sluk ovnen og brug restvarme i 10 min.