En god gang mormormad.
Det må være Boller i karry med løse ris..
Nu er det sådan at vi ikke spiser så megen ris her i huset, men er gået over til speltkerner.
De er lidt sødere i smagen.
Perlespelt kan ikke betegnes som fuldkorn da skaldelene er poleret væk.
Brune ris er et fuldkornsprodukt, men de indeholder arsen, som er kræftfremkaldende, men spis lige brød til, man skal leve af det og spise det hver dag i store portioner, før der er nogen risiko.
I denne opskrift er der ikke så meget fedtstof i og der er æble i saucen.
Opskriften kommer her:
Boller i karry med speltkærner
4 personer
Det skal du bruge
Kødboller
400 g hakket kyllingefars
1 1/4 tsk salt
100 g hakket gulerod
2 spsk hakket løg
1 dl mælk
1 æg
5 spsk. hvedemel Peber
Karrysauce
1 spsk olie
2 tsk karry
1 løg
1 æble
3 dl hønsebouillon
2 dl kokosmælk
3 spsk hvedemel Salt og peber
Evt. lime- eller citronsaft og lidt sukker
Speltkerner
Velbekomme
Det skal du gøre:
Rør kødet med salt.
Riv gulerod og løg.
Rør ingredienser til farsen sammen.
Form boller med en barneske og kog dem i letsaltet vand ca. 8 minutter.
Tag dem op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Varm olien i en gryde svits karry, finthakket løg og revet æblet i.
Kom bouillon i. Kog saucen igennem nogle minutter under omrøring.
Kom melet i fløden og rør det i.
Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring.
Smag til med salt, peber, lime- eller citronsaft og lidt sukker.
Du kan vælge at blende saucen helt jævn f.eks. med en stavblender.
Kom bollerne i og varm retten igennem.
Tip: Ved at blende saucen helt jævn med en stavblender, får den en flot farve og fin konsistens. Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender eller foodprocessor.