Æggekagen er færdigbagt

Jeg har i lang tid været lidt irriteret over at der var så megen rengøring efter at have stegt flæsk på panden.
Det tager næsten længere tid at gøre rent end at lave det.
Ja, jeg ved at der findes stænklåg, men de skal af og på når flæsket skal vendes, så vil der komme stænk ud på komfuret med efterfølgende hovedrengøring.
Andre havde stegt/bagt flæsket i ovnen så det ville jeg også lige prøve.
Jeg skal da lige indrømme at jeg Googlede emnet for at se hvad andre havde af erfaring på det område og min opskrift er det bedste fra flere – synes jeg selv.

En traditionel æggekage bliver altid stegt på en pande med diverse pølser, løg eller andet fyld, men denne har jeg færdiggjort i ovnen. Opskriften er den samme som hvis den skal på panden.
Æggekage kan bruges til at få ryddet op i køleskabet.
Rigtig meget fyld kan bruges, porrer, løg, tomat, agurk, pølserest, skinke osv.

Opskriften kommer her:

Æggekage bagt i ovn
ca 6-7 personer

Det skal du bruge:
Bacon:
Ca. 400 gram bacon –
gerne et helt stykke som skæres i tynde skiver
Æggekagen
10 æg
1½ dl. mælk
2 tsk. bagepulver
2 tsk. maizena
Salt og peber
Masser af purløg

Velbekomme

Det skal du gøre:
Bacon:
Tænd ovnen på 180 grader
Skær bacon ud i 3-4 mm. tykke skiver og fordel dem i en bradepande
20 min. på den ene side, vend dem, og ca. 20 min på den anden.
Læg dem på en køkkenrulle for at fjerne lidt af fedtet.
Æggekagen
Pisk æggene godt
bland maizena med bagepulver og kom det i lidt mælk og rør det ud.
Tilsæt resten af mælken og kom det hele i de piskede æg.
Kom en stor dusk fintklippet purløg i
Kom salt og peber i og pisk det godt sammen.
Bages i ca. 25 min ved 200 grader.
Serveres på hjemmebagt rugbrødTIP.
Hvis du har lidt kogte kartofler til overs, så kan de med fordel kommes i æggemassen og bages med

Print opskrift ud i PDF

Håndskåret bacon
Bacon er klar til at komme i ovnen
Det skal lige være mørkebrunt og sprødt
Færdigstegt bacon
Æggemassen er klar til ovnen
Færdigbagt og klar til servering med rugbrød og god sennep

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.