Jeg fik lige pludselig lyst til at lave en lagkage af de lidt mere omstændige, hvor bundene og fyldet skal laves (helt fra bunden af).
Nu bager jeg jo al vores brød, men til det skal der jo ikke indkøbes noget gear til fremstilling af det.
Men til lagkagen var der nogen enkelte ting som jeg manglede. Jeg måtte ud at købe bagefolie, sådan noget til at beklæde springformen med og ved nærmere undersøgelse af køkkenet, så havde jeg alt andet som jeg skulle bruge. Springform, stavblender, hakker, skåle og vægt
Det tager ca 2 timer at forberede kagen til den skal på køl – første gang, måske lidt hurtigere anden gang.
Det er en kage for banan elskere.
Opskriften kommer her:
Banan lagkage på hasselnøddebund
Det skal du bruge:
Hasselnøddebunde
150 gram hasselnøddemel
125 gram flormelis
150 gram æggehvider
45 gram sukker
Det skal du gøre:
1. Forvarm ovnen til 170 grader
2. Kom hasselnøddemel i en skål og sigt flormelis i og bland grundigt.
3. Pisk æggehvider stive med sukkeret
4. Vend de tørre ingredienser i de piskede æggehvider og kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle:
5. Tegn to ringe á 19 cm. i diameter på bagepapir og fyld cirklerne med spiraler med sprøjteposen så du har to bunde.
6. Bag bundene i ca. 25 min. og afkøles
Stegte bananer
400 gram skrællet bananer skåret i ½ cm skiver
25 gram citronsaft
30 gram smør
20 gram smør
Fremgangsmåde
1. Kom bananskiver i en skål og vend dem i citronsaft.
2. Smelt smørret på en varm pande og steg dem let, indtil de får lidt farve.
3. Drys sukker på og læg dem på bagepapir og afkøl
Bananmousse
600 gram bananpuré
4½ blad husblas –
opblødt og knuget
60 gram citronsaft
125 gram sukker
25 gram vand
75 gram æggehvider
4½ dl. Piskefløde
Fremgangsmåde
1. Purer bananerne med en stavblender
2. Opblød husblas i rigeligt vand i ca. 5 min og smelt det i vandbad,
imens lunes citronsaften.
3. Pisk husblassen i citronsaften (de skal have samme temperatur) og
pisk til sidst det i bananpureen.
4. Bring vand og sukker i kog det til en sirup
5. Pisk æggehvider skummende og tilsæt den varme sirup under kraftig
piskning. Pisk til du får en kold marengs.
6. Pisk fløden til flødeskum
7. Vend først marengsen i bananpureen og så flødeskum.
Kagen lægges i lag.
1. Brug en kagering eller en springform på 24 cm. I diameter. Læg bagepapir i bunden af springformen og spænd. Siden fores med bagefolie
2. læg en nøddebund og dæk med stegte bananer.
3. hæld halvdelen af moussen over
4. Læg den anden nøddebund i og dæk med resten af moussen. Glat efter med en paletkniv.
5. Stil kagen på køl i mindst 2 timer inden servering
Jeg kan ikke finde moussen .. 😉 kagen ser fantastisk ud