Den smager godt. Blød og svampet. Ved servering er det godt at drysse lidt flormelis på.

Alle kager behøves ikke at være så fede, her kan man snildt tage et stykke til uden at tænke alt for meget på kalorier.
En sund kage?
Jeg har lavet en kage med masser af gulerødder og æblemos, det må da være sundt – hvis man sammenligner med en kage, hvor der ikke er andet end mel, margarine og sukker i.

Opskriften kommer her:

Gulerodskage med æblemos

Det skal du bruge:
750 gram gulerødder –
(det giver ca. 600 gram skrællet
350 gram æblemos
3 æg
300 gram brun farin
480 gram speltmel
2 tsk. bagepulver
3 tsk. natron

3 tsk. vanillesukker
1 tsk. salt
5 tsk. kanel

Det skal du gøre:
Skræl og riv gulerødderne fint

Pisk æg og farin godt til en luftig masse og
tilsæt de revne gulerødder.

Kom melet i en sigte og tilsæt natron, bagepulver, vanillesukker, kanel og salt,
så det bliver blandet godt.

Rør til sidst æblemosen i.
Hæld dejen i en smurt og melet form ca. 31×22 cm.
Bag kagen i alm. ovn uden varmluft i 1 time og 10 min. Ved 190 grader.
Stik i kagen efter en time med et træspyd.
Der må ikke hænge nogen dej ved.
P.S.   Æblemosen kan købes færdig
Kanel kan formindskes til 1 tsk hvis man ikke lige er til så meget kanel.

Print opskriften ud i PDF

Den har lige fået den rigtige tid i ovnen, den må nemlig godt lige revne lidt.
Færdig. Kaffe passer fortrinligt til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.