Æbler kan man få hele året så denne opskrift er ikke helt årtids bestemt, men selvfølgelig er de æbler der lige er kommet fra et træ mere smagfulde end de indkøbte der har ligget på køl i lang tid.
Denne kager er forholdsvis nem at lave.
Opskriften kommer her:
Æblekage med knas
Det skal du bruge:
4 æg
250 gram sukker
250 gram mel
2 tsk bagepulver
400 gram skrællede æbler skåret i både
Knas:
30 gram piskefløde
100 gram hakkede nødder
100 gram havregryn
200 gram sukker
200 gram margarine
2 tsk vanillesukker
Velbekomme
Det skal du gøre:
Pisk sukker og æg skummende.
Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i dejen.
Beklæd en form ca. 23×33 med 2 lag bagepapir
Bages i ovnen uden varmluft i 20 min.
ved 175 grader.
Skræl og skær æblerne i skiver.
Nødderne hakkes.
Alle ingredienserne til “knaset” koges sammen i en gryde.
Når bunden er færdig fordeles æblestykkerne på bunden og knaset fordeles ud over æblestykkerne.Kagen bages færdig ved 175 grader 30 minutter uden varmluft