Kagen er dejlig fast, men smuldrer ikke. Spises bedst med en teske.

Vi har masser af hindbær i haven – den sene type hvor der ikke kommer orm i – så mange, at de må fryses..
Hvis der pludselig kommer uventede gæster og man gerne vil servere en lun kage til kaffen, så skal man ikke gå i panik.
Denne her tager 7 min at fremstille og 25 min i ovnen, hvis det er friskebær man bruger.

Hvis det er frosne bær, så skal bagetiden være en smule længere, da bærrene bliver en smule vandede efter frost.
Bare stik en strikkepind i dejen, der må ikke hænge noget ved.

Opskriften kommer her:

Hindbær tærte

Det skal du bruge:
3 æg
200 gram sukker
225 gram mel
ca 200 gram hindbær
75 gram margarine/smør

Det skal du gøre:
Pisk æg og sukker skummende – ca. 4 min
Rør melet i og dejen hældes i en smurt tærteform
Kom bær på og høvl smør over med en ostehøvl
Bages 25-30 min ved 175 grader
Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche
—————————————————
P.S. Dette tærtefad måler 28 cm i diameter.
Hvis du bruger en standart størrelse på 23 cm så brug 1/3 mindre  – ( 2æg, 140 sukker, 175 mel, 150 hindbær, 50 smør)

Print opskrift ud i PDF

Skær smør ud med en ostehøvl og fordel det.
Kagen hæver en del når den bages . Her er den færdigbagt Nu er det bare med at finde creme fraichen frem og lave en kop kaffe. Kage på tallerken og så ud at nyde den dejlige sol der er i dag ( 9. sept. 2016 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.