Vi har masser af hindbær i haven – den sene type hvor der ikke kommer orm i – så mange, at de må fryses..
Hvis der pludselig kommer uventede gæster og man gerne vil servere en lun kage til kaffen, så skal man ikke gå i panik.
Denne her tager 7 min at fremstille og 25 min i ovnen, hvis det er friskebær man bruger.
Hvis det er frosne bær, så skal bagetiden være en smule længere, da bærrene bliver en smule vandede efter frost.
Bare stik en strikkepind i dejen, der må ikke hænge noget ved.
Opskriften kommer her:
Hindbær tærte
Det skal du bruge:
3 æg
200 gram sukker
225 gram mel
ca 200 gram hindbær
75 gram margarine/smør
Det skal du gøre:
Pisk æg og sukker skummende – ca. 4 min
Rør melet i og dejen hældes i en smurt tærteform
Kom bær på og høvl smør over med en ostehøvl
Bages 25-30 min ved 175 grader
Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche
—————————————————
P.S. Dette tærtefad måler 28 cm i diameter.
Hvis du bruger en standart størrelse på 23 cm så brug 1/3 mindre – ( 2æg, 140 sukker, 175 mel, 150 hindbær, 50 smør)