Hindbærkage
ca. 10 stk.
Det skal du bruge:
100 gram hasselnødder
175 gram smør
175 gram sukker
3 æg
150 gram hvedemel
175 gram hindbær
50 gram makroner
Pynt: Hindbær og flormelis
Tips:
Frosne hindbær skal helst have
et opkog inden de bliver brugt:
se fødevarestyrelsen anbefaling her
http://altomkost.dk/fakta/mad-og-drikke/foedevarer/frugt-
og-groent/kog-de-frosne-baer/
Det skal du gøre:
Rist hasselnøddekernerne på en tør pande til hinden brister. Gnid skallen af i et viskestykke så meget som muligt og hak hasselnøddekernerne groft.
Rør smør og sukker let og luftigt.
Rør æggene i et af gangen.
Sigt melet i og vend det sammen. Vend dernæst nødderne og hindbær i dejen og kom den i en smurt meldrysset springform ca. 24 cm i diameter.
Kom knuste makroner på toppen og bag kagen ved 175˚C i ca. 45 min. Dæk evt. overfladen med folie hvis den bliver for mørk. Mærk efter med et træspyd om kagen er bagt. Så længe der er dej på spyddet er den stadig ikke helt færdigbagt. Afkøl på rist og drys med ekstra hindbær samt sigtet flormelis ved servering.
Hvis der bruges frosne hindbær, skal kagen have ca. 10 min. Længere i ovnen, da de giver en del væde fra sig.