En god måde at få brugt rest grøntsager

Jeg havde en pakke kyllingefars liggende på frost, og det evige problem er – også hos os – hvad skal vi spise i aften – 
Jeg havde før lavet farsbrød, så det foreslog jeg.
Kikkede i køleskabet og der lå lidt grøntsager af forskellige slags, så jeg tænkte at det måtte da kunne bruges – det hele – Der var næste dobbelt så meget i vægt som fars, men jeg ville bruge det hele.

Opskriften kommer her:

Farsbrød med masser af grøntsager
4-6 personer

Det skal du bruge:
1 stor porre
3-4 gulerødder (store)
3 fed hvidløg
1 løg
1 rød peber
Andre grøntsager kan også bruges

Ca. det samme mængde grøntsager i vægt som kød

400 gram hakket kyllingefars
3dl havregryn
2 æg
1 pakke bacon
salt
Peber

Nye kartofler – persille
vandmelon – rødløg og feta

Det skal du gøre:
Rens porrerne, halver dem, og hak dem fint.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern.
Pres hvidløg
hak løget fint.
Kom grøntsagerne op i en skål, og tilsæt havregryn, æg, kød samt salt og peber.

Bland farsen godt, og form den til et farsbrød.
Beklæd brødet med bacon

Kom farsbrødet i et fad ( mit fad måler 33×25 cm. ) beklædt med et stykke bagepapir, og bag det i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter (afhængigt af ovnen og farsbrødets tykkelse).
Kernetemperatur skal være 75 grader

Lad farsbrødet stå lidt, før du skærer det i skiver.

Server retten med nye kartofler og vandmelon-salat ( vandmelon i tern, rødløg i skiver og fetaost)

Print opskrift ud i PDF

Bacon i skiver er godt at afslutte med
En god måde at få brugt rest grøntsager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.