Bollerne får en lidt syrlig smag, men til den friske side

Jeg var ude at cykle en tur med en kammerat og der bliver selvfølgelig snakket om mangt og meget.
Jens jeg cyklede med havde rabarber i sin have og han tilbød mig en posefuld.
Efter at have renset rabarberne og fundet ud af hvor meget jeg fik, så kunne jeg lave 2 gange rabarberkage med smuldredej og engang boller som disse.
Bollerne her har jeg ikke prøvet før.

Jeg troede at jeg havde kommet for lidt mel i for dejen var lidt lind, for bollerne skulle ikke blive for flade, men jeg synes selv at de havde en god tykkelse efter de var bagt.
Opskriften kommer her:

Rabarberboller
ca. 15 stk. a 80 gram

Det skal du bruge:

300 gram rensede rabarber
2½ dl vand
50 gram sukker
—————————————–
25 gram gær
50 gram flydende becel margarine
15 gram salt
150 gram rugmel
500 gram speltmel

Det skal du gøre:
Rens og skær rabarber i småstykker og kom det i en gryde sammen med vand og sukker og kog det i 5 min.
Det skal afkøles til ca. 30 grader.
Kom gær i røreskålen og opløs det med rabarber blandingen. Kom resten af ingredienserne i og rør med maskine i ca. 10 min
Lad dejen hæve tildækket i ca. en time
Form 15 boller a 80 gram med en våd ske og læg dem på en bagepapirs belagt plade.
Efterhæv en god time igen
Bag bollerne i 15-16 min ved 220 grader

Print opskrift ud i PDF

De har en flot brun farve. De er ikke blevet smurt med noget ovenpå. Hvis man har en smule kold kaffe tilovers, så kan dette bruges

En tanke om “Rabarberboller”

  • hej Finn

    Jeg vil lave dej til koldhævede boller – og tænker at putte rabarber i – måske også lidt marcipan. Tror du jeg kan prøve denne blot med mindre gær og så hæve på køl?

    Hilsen
    Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.