Jeg var ude at cykle en tur med en kammerat og der bliver selvfølgelig snakket om mangt og meget.
Jens jeg cyklede med havde rabarber i sin have og han tilbød mig en posefuld.
Efter at have renset rabarberne og fundet ud af hvor meget jeg fik, så kunne jeg lave 2 gange rabarberkage med smuldredej og engang boller som disse.
Bollerne her har jeg ikke prøvet før.
Jeg troede at jeg havde kommet for lidt mel i for dejen var lidt lind, for bollerne skulle ikke blive for flade, men jeg synes selv at de havde en god tykkelse efter de var bagt.
Opskriften kommer her:
Rabarberboller
ca. 15 stk. a 80 gram
Det skal du bruge:
300 gram rensede rabarber
2½ dl vand
50 gram sukker
—————————————–
25 gram gær
50 gram flydende becel margarine
15 gram salt
150 gram rugmel
500 gram speltmel
Det skal du gøre:
Rens og skær rabarber i småstykker og kom det i en gryde sammen med vand og sukker og kog det i 5 min.
Det skal afkøles til ca. 30 grader.
Kom gær i røreskålen og opløs det med rabarber blandingen. Kom resten af ingredienserne i og rør med maskine i ca. 10 min
Lad dejen hæve tildækket i ca. en time
Form 15 boller a 80 gram med en våd ske og læg dem på en bagepapirs belagt plade.
Efterhæv en god time igen
Bag bollerne i 15-16 min ved 220 grader
hej Finn
Jeg vil lave dej til koldhævede boller – og tænker at putte rabarber i – måske også lidt marcipan. Tror du jeg kan prøve denne blot med mindre gær og så hæve på køl?
Hilsen
Christina