Bollerne bliver luftige. Krummen er som ciabatta brød

Boller er simpelthen det bedste til morgenmad, til en kop kaffe eller bare til at spise til den lille sult.
Så gør det jo heller ikke noget, at de også er lidt sunde.

Opskriften kommer her:

Langtidshævede havregrynsboller
20 stk

Det skal du bruge:
10 gram gær
7 dl vand
10 gram salt
20 gram sukker
150 gram havregryn
60 gram kerner  –  sesam eller solsikkekerner
ca. 650 gram mel.

Det skal du gøre:
Om eftermiddagen/aften
Opløs gæren i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.

Med en håndmixer skal det blot røres sammen så alt er æltet godt.
Hæver natten over på køkkenbordet under låg
Om morgenen den næste dag
Opvarm ovnen til 250 grader

Med en våd ske lægges 20 boller á 80 gram op på 2 plader og bag dem med det samme i 20 min.

Print opskrift ud i PDF

Her får jeg professionel hjælp. Mit lille barnebarn Asger elsker at hjælpe til i køkkenet og det skal han selvfølgelig ikke snydes for.
dejen er her lagt på på bagepladen: Den er blevet lidt for lind, men det gik alligevel Opskriften er oprindelig til hvedemel, men jeg bruger speltmel, så der skal nok bruges en smule mere af det.
Bollerne hæver en del når de kommer i ovnen. 20 færdigbagte boller, klar til at spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.