Disse boller er nemme at lave. Er luftige og de smager godt.

Jeg købte en pakke grødboller i Rema 1000 fra Kohberg.
Der var en lille grøn label på der fortalte, at man kunne få opskriften tilsendt hvis man kunne lide bollerne – og selvfølgelig hvis man betalte en krone i sms takst. 

Det gjorde jeg så, da jeg synes at bollerne var rigtig gode.

Opskriften har jeg ændret lidt på, bla. lidt mindre gær og højere varme i kortere tid.
Det bliver alt i alt nogen rigtig gode boller – synes jeg selv – og min familie.

Opskriften kommer her:

Havregrødsboller
14 stk

Det skal du bruge:

85 gram havregryn
4½ dl vand
25 gram økogær

20 gram salt
50 gram sukker
50 gram rabsolie
75 gram hørfrø
400 gram hvedemel – 12%

Det skal du gøre:

Kog vand og havregryn til grød
Køl af til ca 30 grader
opløs gæren og kom resten af ingredienserne i
Æltes godt – helst på en røremaskine i ca. 10 min.
Hæver i en times tid i skål
Læg 14 boller a 80 gram på en bagepapirs belagt plade med et par skeer
Efterhæv i 1-1½ time til db. størrelse
Bages i forvarmet varmluftsovn i 17 min ved 210 grader

Print opskriften ud i PDF

Dejlige bløde boller

Disse er lagt op med 2 skeer, så bliver de ekstra glatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.