Havregrød mætter godt, og det spises langsomt, da den er rygende varm.

Havregrød til morgenmad  –  uhada  –  siger mange måske.
Jeg har spist havregrød rigtig længe.
Det er dejligt at sidde stille og roligt at spise sin morgenmad.

Havregrøden er jo varm, så helt automatisk bliver den spist ganske langsomt.
En portion havregryn, med mælk og sukker bliver ofte alt for stor en omgang.
Det ser ikke ud af så meget i skålen, og portionen bliver alt for ofte spist alt for hurtigt, så kommer mæthedsfornemmelsen først noget senere og da fortryder man ofte den lidt for store portion.

I københavn er der en restaurant der har specialiseret sig i at lave grød:
Det er populært med nordisk mad:

Min version af en god morgenmad

Opskriften kommer her:

Havregrød
1 portion

Det skal du bruge:
½ dl. Havregryn
½ dl. Müsli
2-3 dl vand
lidt salt

1 æble skåret i små stykker
rosiner
Evt. kanelsukker

Velbekomme

Det skal du gøre:
Kog grynene i en gryde med rosiner og små æblestykker i en 4-5 min til grøden bliver lind.
Smag til med salt
Server grøden med lidt æblestykker og rosiner.
Det smager også godt hvis man drysser lidt kanelsukker på.

Print opskriften ud i PDF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.