Ja så har jeg prøvet det med.
Jeg har aldrig lavet citronfromage før.
Men det har jeg nu.
Har lige været en uge i sommerhus ved vesterhavet og blive blæst godt igennem.
På vej hjem fik jeg den vildeste lyst til citronfromage, så efter jeg havde bagt rugbrød, lavet gulerodsboller blev det turen til citronfromage.
Opskriften kommer her:
Citronfromage
8 portioner tidsforbrug: ca 25 min + tid i køleskabet
Det skal du bruge:
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriseret æggehvider
100 gram rørsukker
2 øko usprøjtede citroner
2½ dl. piskefløde
4 blade husblas
velbekomme
Det skal du gøre:
Læg husblas i koldt vand, et blad af gangen i en lille skål i ca 10 min.
Pisk æg og sukker godt til æggesnaps – let og luftigt
Vask citronerne og riv dem fint på rivejernet.
Skær dem i halve og pres saften ud af dem – helst på en citronpresser
Pisk æggehviderne meget stive
Pisk piskefløden stiv men ikke alt for stiv
Varm citronsaften op i en lille gryde – MAX 40 grader – tag den af blusset og kom de let vredne husblas blade op i gryden og smelt dem under let piskning.
Pisk så citronsaften i æggesnapsen med en tynd stråle.
Vend flødeskummet i – gem en smule til pynt
Vend forsigtig den stivpiskede æggehvide i. Det skal gøres til sidst for at forhindre at luften bliver presset ud af den.
Fordel citron fromagen i 8 skåle. dæk dem med vitawrap og sil dem køligt i en 3 timer
Kan også laves i 4 skåle og resten i en lidt større glasskål