Havregryn kan bruges til andet end morgenmad.
I bagværk er det en kilde til ekstra fibre, det siges at det skulle holde maven i ro og man er mæt længere.
Denne opskrift med havregrynsboller har jeg altid succes med.
Opskriften kommer her
Havregrynsboller
24 stk. a 80 gram
Det skal du bruge
25 g økologisk gær
7 dl lunken vand
50 gram rapsolie
25 g sukker
15 g salt
150 gram havregryn
100 gram kærner (hørfrø – Solsikkekærner-æblefiber)
200 g groft hvedemel (speltmel el. rugmel)
600 g 12% hvedemel Tipo 00
(el. sigtet speltmel)
Det skal du gøre
Opløs gæren i lunkent vand.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt med en røremaskine eller håndmixer i en ca. 10 min.– til dejen slipper skålsiden.
Kom fugtigt klæde over og lad dejen hæve i en halv time.
Dyp en ske i koldt vand og sæt 22 boller af på en bagepapirsbelagt plade.
Jeg plejer at sætte skålen på vægten og veje, af så bollerne får en ensartet str.
Efterhæv i ca. 1 time til bollerne har fået db. str.
Bages i varmluftsovn 210 gr. i ca. 18 min.