De er gode til at have lidt pålæg på

Havregryn kan bruges til andet end morgenmad.
I bagværk er det en kilde til ekstra fibre, det siges at det skulle holde maven i ro og man er mæt længere.

Denne opskrift med havregrynsboller har jeg altid succes med.

Opskriften kommer her

Havregrynsboller
24 stk. a 80 gram

Det skal du bruge
25 g økologisk gær
7 dl lunken vand
50 gram rapsolie
25 g sukker
15 g salt
150 gram havregryn
100 gram kærner (hørfrø –    Solsikkekærner-æblefiber)
200 g groft hvedemel (speltmel el. rugmel)
600 g 12% hvedemel Tipo 00
(el. sigtet speltmel)

Det skal du gøre
Opløs gæren i lunkent vand.
Tilsæt resten  af ingredienserne og ælt godt med en røremaskine eller håndmixer i en ca. 10 min.– til dejen slipper skålsiden.
Kom fugtigt klæde over og lad dejen hæve i en halv time.
Dyp en ske i koldt vand og sæt 22 boller af på en bagepapirsbelagt plade.
Jeg plejer at sætte skålen på vægten og  veje, af så bollerne får en ensartet str.
Efterhæv i ca. 1 time til bollerne har fået db. str.
Bages i varmluftsovn 210 gr. i ca. 18 min.

Print opskrift ud i PDF

Ingredienserne til havregrynsboller
Færdigbagt og klar til at spise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.