Tærten er her serveret med spidskålssalat

Tærter er bare en god spise. Fyldet kan variere i det næsten uendelige.
Men det er ofte grøntsager vi plejer at komme i på en lidt fedtfattig bund.

Opskriften kommer her:

Gulerod-broccolitærte

4 PERSONER


Det skal du bruge:
Tærtedej:
Bund
100 gram grahamsmel
100 gram groft speltmel
50 gram sigtet speltmel
½ dl. olie
1 dl. vand
salt
Æggemasse:
3 æg
1 dl. mælk
1 dl. skyr
100 gram reven ost
salt og peber
Fyld:

300 gram broccoli
300 gram gulerødder
100 gram rød peberfrugt
1 grøntsagsterning
salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
Evt lidt grønt salat

Det skal du gøre:
Fremgangsmåde:
Tærtedej:
Ælt det hele sammen til en lind dej og lad det stå på køl en times tid.
Smør og mel en tærteform
Rul ud og lad dejen komme ½ cm. ud over kanten, da den krymper en smule ved bagningen. Prik med en gaffel i dejen.
Den skal forbages 15 min ved 190 grader.Fyld:
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Broccoli skilles til små buketter
Grøntsagerne dampes på en pande med grøntsagsterning og efterfølgende dryppes af i en sigte.
Pisk æg, rør mælk og skyr i og tilsæt salt og peber.
Kom fyldet i den forbagte bund og hæld æggeblandingen over.
Fordel reven ost over  

Tænd ovnen på 190°, og bag tærten i ovnen i 35-40  minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering.
Server evt. tærten med en grøn salat til.

Print opskrift ud i PDF

Inden at grøntsagerne bliver tilberedt på panden er der et helt farvepalet
Bunden er bagt og tærten er klar til ovnen
Sådan ser den ud når den har været en halv time i ovnen
Kalr til at spise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.