Gryderetten er serveret

Jeg havde en masse grøntsager til overs liggende i køleskabet der bare ventede på at blive brugt.
Jeg tænkte på at lave en gryderet der skulle række til 2 dage..
Det tager ca. 1/2 – 3/4 time at klargøre alle ingredienserne

Opskriften kommer her:

 Grøntsagsgryde
ca. 6 personer

Det skal du bruge
250 gram knækkede hvedekerner
200 gram skrællede gulerødder
¼ selleri
2 løg
3 fed hvidløg
1 peberfrugt
3 porrer
250 gram champignon
2 grøntsags bouillon terninger
Lidt olie
Salt og peber
Tilbehør
1 bundt persille
salat

 

 Velbekomme

Det skal du gøre

Kog hvedekerner i ca ½ ltr vand i 15 min. Lad det trække i 15 min.
Ordn alle grøntsagerne inden du påbegynder at lave retten.
Skræl gulerødder og skær dem i stave
Selleri i små terninger
Hak hvidløg fint
Skær løget i tynde skiver

Porrer i tynde skiver

Skyl champignon og skær dem i tynde skiver
Svits løg og hvidløg i lidt olie og kom resten af grøntsagerne i og lad det svitse lidt med i olien
Opløs 2 grøntsags bouillon terninger i ½ ltr vand og kom det i gryden.
lad det koge 20 min under låg ved svag varme
Hvis der kommer mere vand i, så skal der jævnes en smule.
Servering
Drys persille på og server salat til.

Print opskrift ud i PDF

De fleste af ingredienserne.
Her er de ordnet
Ingredienserne er i gryden
Så er der serveret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.