Jeg havde en masse grøntsager til overs liggende i køleskabet der bare ventede på at blive brugt.
Jeg tænkte på at lave en gryderet der skulle række til 2 dage..
Det tager ca. 1/2 – 3/4 time at klargøre alle ingredienserne
Opskriften kommer her:
Grøntsagsgryde
ca. 6 personer
Det skal du bruge
250 gram knækkede hvedekerner
200 gram skrællede gulerødder
¼ selleri
2 løg
3 fed hvidløg
1 peberfrugt
3 porrer
250 gram champignon
2 grøntsags bouillon terninger
Lidt olie
Salt og peber
Tilbehør
1 bundt persille
salat
Velbekomme
Det skal du gøre
Kog hvedekerner i ca ½ ltr vand i 15 min. Lad det trække i 15 min.
Ordn alle grøntsagerne inden du påbegynder at lave retten.
Skræl gulerødder og skær dem i stave
Selleri i små terninger
Hak hvidløg fint
Skær løget i tynde skiver
Porrer i tynde skiver
Skyl champignon og skær dem i tynde skiver
Svits løg og hvidløg i lidt olie og kom resten af grøntsagerne i og lad det svitse lidt med i olien
Opløs 2 grøntsags bouillon terninger i ½ ltr vand og kom det i gryden.
lad det koge 20 min under låg ved svag varme
Hvis der kommer mere vand i, så skal der jævnes en smule.
Servering
Drys persille på og server salat til.
Print opskrift ud i PDF