Knækbrød uden mel og bagepulver

Jeg har som så mange andre nok en lidt for sød tand og lader mig friste af en kage engang imellem eller andet sødt når jeg skal have en kop kaffe.
Den glæde vil jeg selvfølgelig ikke tage fra mig selv, men en alternativ spise til kaffen har længe været på ønskeseddelen.

Jeg har så eksperimenteret med noget med masser af kerner i og hvor der er dømt tygning ( hvidt brød glider næsten ligesom  bare ned ).
Det blev så knækbrød.

Opskriften kommer her:

Knasende knækbrød 

Det skal du bruge:
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
1 dl. grove havregryn
1 dl. vand
1 æg
1 tsk. Salt
Evt: lidt kanel

Det skal du gøre:
Alle de tørre ting kommes i en skål
Vand og salt kommes i.
Ægget piskes og kommes i skålen  –  rør godt.
Stil det til side en times tid, for dejen er meget våd, mens kernerne optager lidt væske, så den bliver til at arbejde med.
Spred dejen ud på en bagepapirs belagt bageplade
Læg et nyt stykke over og rul det tyndt ud , tag det øverste papir af og med en kniv laves riller i passende stykker. Bare tryk med kniven og lav knæk spor.
Bages i 1 time og 15 min ved 150 grader i varmluftsovn.
Kig til det, så brødet ikke bliver for mørk.Opbevares i en lufttæt beholder.
Velbekomme.

Print opskrift ud i PDF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.