Jeg har kørt spinning med kadence og belastning på spinnecyklen. På den måde har jeg haft en vis føling med hvor meget de enkelte udøvere skal/kan præstere i en time. Jegh har savnet at lave en time hvor vi kørte et puls program, men ikke alle på holdet har eller bruger pulsbælte. På vores cykelcomputer fra X-Trainer er der også watt måling. Watt måling er kontant afregning, da det er trykket på pedalen der måles. Problemet med at kun at bruge pulsmåling, er at pulsen ikke reagerer hurtigt, så man når at yde mere i en kort periode end hvad man melder ud at man skal gøre. Dette er min udregning efter 5 min med alt hvad jeg kunne køre.. For at det skulle passe så er udregningen 259-15%=220
Ftp – hvad er det? For at få det maksimale udbytte ud af wattmålingen er det nødvendigt at kende dit FTP tal. Dette tal danner nemlig grundlag for din træning, da det definerer dine wattzoner. FTP (Functional Treshold Power/ Din funktionelle arbejdstærskel) er et udtryk for den maximale watt-effekt, man kan holde ved én times kørsel uden at miste ydeevnen. Det kan være en fordel at lave denne test på en indendørs watt cykel, så du undgår trafik, lyskurve og sving, hvor du er nødsaget til at sætte farten ned. Men den kan også sagtens laves udendørs, hvis du finder en rute uden alt for meget trafik. Der er flere forskellige måder at teste dit FTP tal på, vi har her valgt at præsentere to af dem. 20 minutters testen En simpel og knap så tidskrævende metode, er ”20 minutters testen”. Her starter du med en opvarmning på omkring 15 minutter, så du sikrer dig, at kroppen er varm og klar til testen. Det kan her være en fordel at indlægge 2-3 intervaller af 30 sek. varighed med accelerationer og øget power, så kroppen er klar til den forestående kraftanstrengelse. Testen varer som sagt 20 minutter, og her gælder det simpelthen om at træde så mange watt, som man overhovedet kan. Efter testen opnår du eksempelvis et gennemsnit på 310 watt. Dette skal ganges med 0,95, og du har hermed dit FTP tal. Hvorfor ganger vi det med 0,95? Flere ”watt eksperter” har lavet undersøgelser, som viser, at den gennemsnitlige effekt, du kan cykle med i 20 minutter, minus 5 %, svarer til den gennemsnitlige watt-effekt, du kan cykle med i én time.
Denne tekst er sakset fra Fri bike shop  –  https://www.fribikeshop.dk/tips-tricks/motion-gode-raad/cykelmotion/watt-traening
 

Jeg har kørt spinning med kadence og belastning på spinnecyklen.
På den måde har jeg haft en vis føling med hvor meget de enkelte udøvere skal/kan præstere i en time.
Jegh har savnet at lave en time hvor vi kørte et puls program, men ikke alle på holdet har eller bruger pulsbælte.
På vores cykelcomputer fra X-Trainer er der også watt måling.
Watt måling er kontant afregning, da det er trykket på pedalen der måles.
Problemet med at kun at bruge pulsmåling, er at pulsen ikke reagerer hurtigt, så man når at yde mere i en kort periode end hvad man melder ud at man skal gøre.

Dette er min udregning efter 5 min med alt hvad jeg kunne køre..
For at det skulle passe så er udregningen 259-15%=220

Ftp – hvad er det?

For at få det maksimale udbytte ud af wattmålingen er det nødvendigt at kende dit FTP tal. Dette tal danner nemlig grundlag for din træning, da det definerer dine wattzoner. FTP (Functional Treshold Power/ Din funktionelle arbejdstærskel) er et udtryk for den maximale watt-effekt, man kan holde ved én times kørsel uden at miste ydeevnen.

Det kan være en fordel at lave denne test på en indendørs watt cykel, så du undgår trafik, lyskurve og sving, hvor du er nødsaget til at sætte farten ned. Men den kan også sagtens laves udendørs, hvis du finder en rute uden alt for meget trafik. Der er flere forskellige måder at teste dit FTP tal på, vi har her valgt at præsentere to af dem.

20 minutters testen

En simpel og knap så tidskrævende metode, er ”20 minutters testen”. Her starter du med en opvarmning på omkring 15 minutter, så du sikrer dig, at kroppen er varm og klar til testen. Det kan her være en fordel at indlægge 2-3 intervaller af 30 sek. varighed med accelerationer og øget power, så kroppen er klar til den forestående kraftanstrengelse.

Testen varer som sagt 20 minutter, og her gælder det simpelthen om at træde så mange watt, som man overhovedet kan. Efter testen opnår du eksempelvis et gennemsnit på 310 watt. Dette skal ganges med 0,95, og du har hermed dit FTP tal.

Hvorfor ganger vi det med 0,95?

Flere ”watt eksperter” har lavet undersøgelser, som viser, at den gennemsnitlige effekt, du kan cykle med i 20 minutter, minus 5 %, svarer til den gennemsnitlige watt-effekt, du kan cykle med i én time.

Denne tekst er sakset fra Fri bike shop  –  https://www.fribikeshop.dk/tips-tricks/motion-gode-raad/cykelmotion/watt-traening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.