Beklager at hindbærrene ser lidt frosne ud, men de skulle stå tørre på billedet inden de smeltede og ville blive vandige.

Jeg blev spurgt om jeg ville lave lagkage til min datters barnedåb, og det sagde jeg ja til, uden at jeg helt vidste hvilken kage det skulle være.
Det skulle så være en Ostelagkage med hindbærskum på chokoladebund og så hele 5 stykker:
Jeg lavede en prøvekage en uge før og den lykkedes stort set, der var bare det at chokoladebund og ostelag gik mere eller mindre sammen til et lag.,
Så jeg gik i tænkeboks.
“problemet” blev løst ved at jeg lod chokoladebunden være i springformen og satte det på køl inden ostelaget kom på.

Det skal med rette fortælles her at grundopskriften kommer fra  linebinevaskemaskine.blogspot.com

Det var dejligt at lave kagerne til barnedåben, og de blev vellykkede.

Opskriften komme her

Ostekage på chokoladebund med hindbærskum
Kagen giver 12-14 stykker

1:  Chokoladebund
200 gram mørk chokolade
200 gram smør
250 gram flormelis
3 æg
110 gram hvedemel
Kom chokoladen i en plasticpose og smelt
det ved 60 grader i ovnen.
Pisk smør og sukker godt.
Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt
efter hvert æg
Rør melet i .
Klip et lille hul i hjørnet af posen og pres
chokoladen i og rør sammen.
Kom dejen i en smurt springform på ca. 28 cm.
Sæt det på køl i køleskabet

2:  Ostelag
400 gram flødeost
150 gram flormelis
kornene af en vanillestang
2 æg
Pisk flødeost, flormelis og
vanille sammen med piskeris
Pisk æggene i et ad gangen og
pisk godt efter hvert æg.
Massen skal være helt ensartet men
pas på ikke at overpiske så osten skiller.
Smør osteblandingen oven på brownie
dejen og fordel den så den ligger helt glat.
Bag kagen ved 170 grader i ca.  1 time.
Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt.
dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej
på tandstikken du tester med.
Lad kagen afkøle helt,
Løsn springformens side og  pak kagen og springformen
ind i vitawrap og sæt den på køl til dagen efter.
Det bliver den kun bedre af .

3:  Hindbærskum
200 gram frosne hindbær
100 gram flormelis
3 blade husblas eller 2 tsk fulde agar agar
4 dl piskefløde
Kog hindbær op i en lille gryde sammen med
sukkeret og blend herefter til en ensartet masse.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min,
knug den for vand og rør den ud i den varme
hindbær sauce.. Den må max være 45 grader.
Agar Agar er alternativ til husblas. Brug ca 2
tsk fulde flager, der koges i 5  –  10 min i lidt vand.
Kom det i den varme hindbær
Lad hindbærsaucen afkøle til dagen efter.

4:  På dagen.
Pisk fløden til skum. Rør godt rundt i hindbærsaucen
og vend den sammen med fløden
Fordel skummet på kagen og pynt den som du nu synes.
Stil gerne kagen på køl 1 time eller 2 inden servering.
Pynt med blåbær, hindbær eller chokolade sommerfugle

Dejen er kommet i smurt springform - klar til at bage
Og sådan kan den se ud når den lige er kommet ud af ovnen efter ca. 1 time
Efter en arbejdstid på ca 5 timer er de 5 kager færdig til at pynte. Først skal de beklædes med vitawrap og på køl til næste dag.
Kagerne smøres op

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.