Jeg vil hellere have en bolle end et stykke franskbrød.
Det passer bedre med størrelsen.
Bollerne har også en bedre krumme og når de bliver et par dage gamle, så kan de lige komme under vandhanen og lunes i ovnen i et par minutter, så bliver de lige så gode som ny igen.
Opskriften kommer her:
Nøddeboller
16 stk. a 80 gram
Det skal du bruge:
25 gram øko gær
4 ½ dl. vand
15 gram salt
25 gram sukker
1 æg
75 gram rapsolie
75 gram havregryn
50 gram hørfrø
50 gram sesamfrø
150 gram groft hvedemel
450 gram speltmel
100 gram nødder
Det skal du gøre:
Start med at hakke nødderne groft – tag 25 gram fra til pynt
Bland gær og lunken vand og tilsæt resten af ingredienserne.
Rør på røremaskine eller håndmixer i ca. 10 min eller til dejen slipper skålsiden.
Hæver i ca. 1 time i skålen
Med en våd ske lægges 16 boller op på 2 plader med bagepapir på. Drys resterende hakkede nødder på
Efterhæver i ca 1 time og bages i 18 min ved 210 grader i varmluft