Marmeladen bliver mørkegrøn.

 I  2012  købte jeg en lille mini kiwi plante.
Lavede et hegn af rionet og trykstolper, som planten kunne gro op ad..
Det gik godt. Den voksede langsomt med få blade og ingen frugter det første år, men planterne skal jo også have en vis alder før de giver noget.
Vinteren kom med 15-18 graders frost et par nætter, det tog næsten livet af planten.
Men efterfølgende har den vokset sig stærk.
Sidste år kom der frugter på, men ikke flere end man bare kunne spise lige fra planten.
I 2016 gik den helt amok. der var bare frugter i store klaser på hele planten.
Det skulle bruges til at lave en gang marmelade af.
Frugterne kan spises med skræl og det hele. Der er en lille blomst på, den klipper jeg altså af.

Opskriften kommer her:

Mini kiwi marmelade
Ca. 5 glas

 Det skal du bruge:
800 gram skyllede og rensede mini kiwi
400 gram rørsukker
2 tsk rød Melatin
4 tsk citronsaft
1 dl mousserende vin

Det skal du gøre:
Kiwi renses for stilke og blomst og skylles godt.
Kiwi, sukker og rød Melatin kommes i en gryde og trækker en halvtime.
Kom citronsaft i og lad det koge i en 3-4 min.
tag gryden af og tilsæt 1 dl. mousserende vin.
Blend med en stavblænder.
Skold 5 glas og låg og skyl dem i Atamon.
Kom marmeladen på de varme glas og luk hurtigt – det forlænger holdbarheden.

Print opskrift i PDF

Frugterne er først modne hen på efteråret så derfor de lidt brune blade
Bærrene er flotte grønne. De bliver ca en 3-5 cm. i længde
sådan 5 små glas blev det til.
5 glas der skal på køl.
Lige klar til at guffe i sig på en hjemmebagt bolle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.