Jeg er spinne instruktør  i OGF Odense. Jeg har ca. 10 års erfaring i at være instruktør forskellige steder.
Vi bruger et system i OGF der hedder X-Trainer:
Et motiverende system der gør at man holder fokus hele timen.

Programmet, som er i PDF, er til fri afbenyttelse, men giv mig gerne en kommentar i kommentarfeltet nederst hvis du vil bruge det.
Hvis du vil have en redigerbart udgave, så koster det 25 kr pr program.
Programmerne i PDF findes i sidebaren

Vejledning af programmet nederst på siden

Der er handikap indstilling på computeren, den viser belastning, den viser tid, den viser puls- enten som slag eller som procent, den viser antal km. som er kørt, den kan vise watt og den viser kadence.
Derfor er der kadence visning og belastnings visning på programmet.

Vejledning:
 Felt 1 er den ca. puls procent der skal køres med, hvis man bruger pulsbælte.                   

Felt 2 er en forklaring Antal sek, sid eller stå                                                                              
 Felt 3
 er belastning. Belastningen på x-trainer går fra 0,5 – 5,0 Indstilling af handikap er fra 1-9,  hvor 1 er med mindst belastning og 9 er med mest belastning    ( jeg kører på handikap 6 ).    

På den måde får alle glæde af en time uanset form uden at overanstrenge sig unødigt                                      Felt 4 er kadence ET = enkelt takt, MT = mellemtakt, ACC = acceleration Puls Der vil også være puls forslag på nogle programmer.

6 Tanker om “Mine spinneprogrammer uden watt”

 • Hej Finn

  Nu har jeg tre gange været i det lokale fitness center for at køre spinning. Vi er de tre som løber sammen om morgenen. Den ene har taget noget musik med og jeg har så taget et af dine spinning programmer med. Da rummet er sat op med en instruktørcykel med plads til programmet klipset fast foran satte jeg mig derop. Så instruerede jeg og råbte hvor når de skulle op at stå, ned at sidde, skrue belastning på eller af. Endelig stod jeg også for udstrækning. Det er faktisk rigtig sjovt. Forrige lørdag kom der fire andre ind fra starten og spurgte om de måtte være med. Så var det pludselig 6 jeg skulle styre. Tak for lån af program. Hilsen Kent

 • Det var godt Kent. Det giver lidt selvtillid at komme godt igennem første gang. Hvilket program brugte du?

 • Hej Finn

  Tak for super fed inspiration!
  Hvilke BPM ligger du på når du vælger musik til dine programmer?

  Mvh Thrine

 • Hej Thrine. Dejlig at du kan finde inspiration i mine programmer. Du skal bare spørge hvis der er noget du vil have yderligere info om.. Jeg bruger gammel rock musik i beat 65 (130) som grundtakt. Det er det sidste felt i modulerne der viser med hvilken kadance jeg ønsker at man skal bruge. Vi har x-trainer computer påmonteret så man kan se hvilken kadance det er, så musikken kan være lidt mere frit, men ved de lange passager så tilpasses musikken. Håber du kan bruge svaret – ellers skriv igen. Finn

 • Hej Finn.
  Jeg har købt en spinningscykel til min mand og måske også lidt til mig. Der er ingen computer til. Kan man købe sådan en som du bruger til dine timer? Det har ikke været muligt at finde den på nettet.

  Min tanke var at sætte et TV op. Er der sider på nettet, eller apps du kan forslå med spinning?
  Når vi bliver lidt bedre til det, kaster jeg mig ud i dine programmer.

 • Hej Charlotte
  Det system som vi bruger er et lukket system med computer, målere og selvstændigt program. Nok ikke en pris for enkelt personer.
  Der findes ikke mig bekendt noget særskilt til spinnecykler ud over de programmer man selv laver. Der er jo manuel belastnings drejeknap på, og så ellers noget god musik på radioen
  Jeg har en hjemmetræner hjemme med BKool system hvor jeg bruger en racercykel, tacx direkte drive maskine, computer pogram og fladskærm. Der kommer der så automatisk mere eller mindre belastning på.
  Håber du kan bruge mit svar, ellers så bare skriv igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.