Vi spiser gerne rodfrugter, rødbede, gulbede, gulerødder, selleri, pastinak osv.
De bliver fantastiske i ovnen, hvis de lige får den rette tid.
Så bliver de ligesom lidt sprøde, der er bid i dem uden at være rå.
Opskriften kommer her:
Kyllingebryst med rodfrugter
4 personer
Det skal du bruge:
400 g gulerødder
400 g rødbeder
400 g persillerod eller anden rodfrugt
4 spsk. olie
2 rødløg
4 dl fløde
Salt og peber
sesamfrø
timian (frisk eller tørret)
4 kyllingefileter
Velbekomme
Det skal du gøre:
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker.
Kom dem i et ildfast fad, og vend dem sammen med halvdelen af olien.
Pil løgene, og skær dem i både. Bland dem sammen med rodfrugterne.
Hæld fløden over, og krydr med salt, peber og timian. Sæt fadet i ovnen, og bag i 20 minutter ved 200 grader.
Krydr kyllingefileterne med peber, og brun dem i den anden halvdel af olien på en pande. De skal blot lige tage farve.
Tag fadet ud af ovnen, og læg kyllingefileterne i.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere 25-30 minutter, eller til kyllingefileterne er ennemstegte.
Server f.eks. med salat eller brød