Supper er altid godt, når vejret udenfor er råt og koldt

Her på denne dag i januar 17 var vejret ikke til udendørs aktiviteter så aftensmaden blev planlagt tidligt.
Suppe – suppe – suppe og helst godt med grøntsager i
Jeg havde lidt bladselleri og kartofler i køleskabet men måtte supplere lidt med ekstra kartofler og porrer.

Opskriften kommer her

Kartoffel/porre suppe med bacon
4 personer

Det skal du bruge:
2 Løg
500 gram skrællede kartofler
2-3 porrer – Den hvide del

1 stilk bladselleri
1 ltr. grøntsagsbouillon- 2 terninger
2½ dl madlavningsfløde
salt peber
Bacondrys:

150 gram bacon
150 gram pore – den grønne del
Tilbehør:

Groft brød eller Naanbrød

Velbekomme

Det skal du gøre

Svits løg og kartoffelstykker i lidt smør i 3-4 min
Kom porrer og bladselleri i og steg videre i et par min.
Kom bouillon i og kog suppen i ca. 20 min eller til grøntsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender til den er jævn.
Kom fløden i og lad det komme i kog.
Smag til med salt og peber
Bacon drys
Klip bacon i små stykker og steg det ved kraftig varme i ca 5 min og kom det på fedtsugende papir.
Kom porrer stykkerne på og steg ved god varme i en 4-5 min.
Kom det i en skål. Knus baconen og bland det sammen med porrerne

Print opskrift ud i PDF

Det meste af ingredienserne lagt frem
Porrertoppe skyllet, snittet og klargjort
Porretoppe og ristet bacon er her blandet
Suppen er her serveret.. Et godt råd er at skrælle kartoflerne. De mørke små pletter i suppen er skrællen fra kartoflerne, så hvis man ikke kan lide udseende, så skræl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.