Her på denne dag i januar 17 var vejret ikke til udendørs aktiviteter så aftensmaden blev planlagt tidligt.
Suppe – suppe – suppe og helst godt med grøntsager i
Jeg havde lidt bladselleri og kartofler i køleskabet men måtte supplere lidt med ekstra kartofler og porrer.
Opskriften kommer her
Kartoffel/porre suppe med bacon
4 personer
Det skal du bruge:
2 Løg
500 gram skrællede kartofler
2-3 porrer – Den hvide del
1 stilk bladselleri
1 ltr. grøntsagsbouillon- 2 terninger
2½ dl madlavningsfløde
salt peber
Bacondrys:
150 gram bacon
150 gram pore – den grønne del
Tilbehør:
Groft brød eller Naanbrød
Velbekomme
Det skal du gøre
Svits løg og kartoffelstykker i lidt smør i 3-4 min
Kom porrer og bladselleri i og steg videre i et par min.
Kom bouillon i og kog suppen i ca. 20 min eller til grøntsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender til den er jævn.
Kom fløden i og lad det komme i kog.
Smag til med salt og peber
Bacon drys
Klip bacon i små stykker og steg det ved kraftig varme i ca 5 min og kom det på fedtsugende papir.
Kom porrer stykkerne på og steg ved god varme i en 4-5 min.
Kom det i en skål. Knus baconen og bland det sammen med porrerne