Så er der serveret karbonader

Karbonader også kaldet krebinetter, alt afhængig hvor man kommer fra i landet.
På Sjælland har jeg lært at bruge ½ grisefars og ½ kalvefars og så nuldre rasp ind i farsen når den bliver formet, men her på Fyn bliver raspen kun påført udenpå karbonaden.,
Hvis man bruger godt kød, så er der ikke så meget smagsforskel på det.

Opskriften kommer her:

Karbonader med grøntsager
4 personer

Det skal du bruge:
Karbonader

500 gram fars – ½ kalv og flæsk
70 gram havregryn
1 æg
salt og peber
Lidt rasp
lidt mel
1 æg
Grøntsager
Gulerødder
Blomkål
Sauce
Blomkålsvand
Maizenamel

Det skal du gøre:
Karbonader

Start med at komme 1 æg, salt og peber i farsen og rør godt.

Kom havregryn i og rør godt.
Lad farsen hvile i en times tid
Form 6 karbonader af farsen.
Tænd ovnen på 180 grader
Vend dem i sammenpisket æg og ½ mel og ½ rasp med salt og peber og brun dem på en pande med lidt fedtstof.
Steg dem færdige i ovnen en 20 min tid til de er gennemstegte.
Grøntsager
Skræl gulerødderne og ordne blomkålen.

Kog dem hver for sig.
Sauce
Kom lidt blomkålsvand i en kasserolle og jævn sovsen med lidt oprørt maizenamel.

Print opskriften ud i PDF

Karbonaderne skal vendes i pisket æg og rasp
Tryk raspen godt ind i farsen. Karbonaderne skal lige brunes på panden i lidt fedtstof, nok til at det ikke tørsteger.
Sæt ovnen på 180 grader. Karbonaderne skal have ca. 20 min.
En helt alm. hverdags servering. Karbonader med gulerødder og blomkål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.