Man kan næsten ikke vente med at smage den færdige marmelade. Så skal der hygges.

Hybenbuskene er utroligt flotte at kigge på med de orange frugter, selvom busken er det man kalder en invasiv art, så kan man jo godt bruge den flotte frugt til marmelade og andet godt.
Jeg kommer lidt æbler i, da smagen ellers vil blive alt for stærk.

Opskriften kommer her:

Hyben/æble marmelade.
6 glas 

Det skal du bruge:
1 kg renset hybenskaller
½ kg æbler
5-6 dl vand
2 tsk. kanel
400 gram sukker
4 tsk. citron saft

Det skal du gøre:
Del og rens hyben og skær dem i mindre stykker.
Del og skræl æblerne (det er ikke nødvendigt hvis det skal blendes) og kom det hele i en gryde.
Kom kanel og vandet i gryden og lad det koge en ca. 40 min. ved svag varme, eller til det er mørt.
Tilsæt sukkeret og citronsaft – smag evt til for mere eller mindre.
Rens 6 små marmeladeglas (400gram) og skold dem godt.
Efterfølgende skylles glassene og lågene i Atamon.
Kom marmeladen på glassene og luk straks.Opbevares i køleskab eller bare mørkt og køligt.

Print opskrift ud i PDF

Færdig plukkede hyben fra en nærliggende buskrække
Jeg bruger en lille skarp kniv til at dele dem med og skaftet af en teske til at skrabe kernerne ud med. Jeg kan anbefale at finde noget god musik på radioen, så går tiden noget hurtigere.
Sådan kan det se ud når hyben er ordnet.
Det blev lige til 6 glas marmelade
Nu skal der dobbel-hygges. Man kan nyde resultatet af dagens arbejde med en hjemmebagt grovbolle med marmelade og en kop kaffe. Og det sidste nummer af Dansk Cykel Motion

P.S. Du må gerne komme med en kommentar. når du har prøvet at lave marmeladen, så kommer det ind på siden.

Du må selvfølgelig også skrive selvom du ikke har lavet den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.