Den færdige snaps på en pæn flaske: Snapsen får en dejlig gylden farve

Tæt på hvor jeg bor er der masser af hyben buske.
Sådan ca. midt i august er de klar til at blive plukket, men jeg skal være hurtig, da det er buske på kommunes areal og de har for vane at beskære buskene ret kraftigt hvert år – lidt for tidligt synes jeg.
Der er stor forskel på hyben. Nogle sorter bliver helt smattede når de bliver renset for kerner, mens andre som dem jeg plukker, er helt faste.
Jeg plukker gerne en hel bærepose fuld og når jeg kommer hjem så sætter jeg noget god musik på radioen og så går jeg ellers i gang med kniv og teske.

Opskriften kommer her

Hybensnaps

Det skal du bruge:
Friskplukket renset hyben
et par tsk. fulde sukker
Vodka 37½ %
Henkogningsglas
Pæn flaske
etiket

Det skal du gøre:
Fyld glasset ¾  op med rensede hyben der er fri for blomst og kerner
Kom frugterne på skoldet henkogningsglas
sammen med sukker og vodka.
Sæt låg på og sæt det i køleskab
Vent 8 md.
Si det gennem kaffefilter og efterfyld med vodka, så du får en hel flaske

Print opskrift ud i PDF

Her står den gemt i 8 måneder og vokser sig stor og smagfuld.
Så bliver du belønnet med en dejlig snaps

2 Tanker om “Hyben snaps”

    • Hej Sasha. Jo mange tak for kommentaren. Billederne er royalty free som jeg har fundet på nettet. Jeg har ikke gjort så meget ud af det da jeg printede dem som etiket, men de kunne blive rigtig flotte hvis de blev printet på fotopapir. Jeg har brugt limstift til at sætte dem fast med. Så er etiketterne nemme at tage af igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.