Dampende varm og med en god sennep til, ja så bliver det ikke meget bedre

Nu er det blevet rigtig efterår. (2016) Vinden rusker i træerne og bladene falder af. De lægger sig i store bunker ved hushjørnerne.
Nu skulle det så samles op, men da det småregner, så må det blive en anden dag.
Men det gør heller ikke noget, for nu er det kålsæson.
Hvidkålen er fast og med masser af smag, så i dag skal vi have hvidkålsgryde med en god medister til.

Opskriften kommer her:

Hvidkålsgryde med medister
4 personer

Det skal du bruge:
1 mellemstort hvidkåls hoved
5 store kartofler
smør
4-5 laurbær blade
1 tsk. stødt timian
salt
peber
3 dl vand
ca. 600 gram god medisterpølse

velbekomme

Fremgangsmåde:
Skær hvidkålshovedet i 4 stykker og fjern stokken og fjern grimme blade. Snit kålen fint
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Smør en tykbundet gryde med smør og læg hvidkål og kartofler lagvis i gryden.
Kom laurbærblad og timian ved.
Hæld vand ved.
Prik medisterpølsen og læg den øverst i gryden.
Læg låg på og lad retten små snurre ved svag varme i ca. 35-40 min.
Vend pølsen engang i løbet af kogetiden.
Skær pølsen i mindre stykker når retten er færdig.
Serveres med en god sennep og evt groft rugbrød til.

Print opskrift ud i PDF

Hvidkålen er snittet fint, gerne med en franskbrødkniv. Den har jeg god erfaring med.
Der skal også kartofler og laurbærblade i
Det fylder noget i gryden i starten, men det svinder hurtigt ind under kogningen.
Vend pølsen en gang under kogningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.