Det færdige resultat. Så er det bare en kop god kaffe og lidt smør så er jeg klar til en halv time nydelse. Dejlige luftige boller

En god hvid thebolle er heller ikke at foragte.
Der er ikke mange fibre i denne bolle, men den er skøn med ost og en god til en kop kaffe.

Jeg går normalt ind for at mit brød skal indholde mange fibre, men denne hvide bolle er helt afgjort en jeg synes om.
I denne bolle kan der selvfølgelig komme lidt klid i og så tage lidt mel fra i stedet

Opskriften kommer her:

Hvide theboller
18 stk. a 60 gram

Det skal du bruge:
2
 æg og
25 gram sukker piskes sammen –
helt skummende
25 gram økologisk gær
2½ dl lunken vand
10 gram salt
100 gram rapsolie,
600 gram sigtet speltmel
PS. Der kan tilsættes 50 gram klid og så skal der kun bruges 550 gram speltmel i stedet.

Det skal du gøre:
Pisk æg og sukker sammen i en skål.
Opløs gæren i lunkent vand i en anden skål og kom dernæst salt og olie i. Bland det.Kom resten af ingredienserne i og ælt det godt på en røremaskine i ca. 10 min.
Hæver til db. str i skålen  –  ca 1½ time.
Med en våd ske lægges 18 boller a ca 60 gram op på en bagepapirs belagt bageplade.
Hæver igen en 1½ time.
Bages i 17 min ved 200 grader
Hævetiden er lidt længere ved brug af økologisk gær.
Ved brug af alm. gær er hævetiden ca. 2 x 3/4 til 1 time

Print opskrift ud i PDF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.