Denne kage en af mine favoritter. Kagen bliver bedst af at blive lavet dagen før. Så kan det hele sætte sig.

Jeg elsker en god kop kaffe og et stykke kage.
Det skal ikke være en halvtør småkage, ej heller et stykke sandkage eller bradepande chokoladekage.
Ikke et ondt ord om disse kager, men jeg er mere til et enkelt stykke lækkert kage til kaffen.

Opskriften kommer her:

Hindbærmoussekage med
nøddebund og skovbærgelé

12 – 14 stykker

Det skal du bruge:
Nøddebund:
160 g hasselnødder
4 æggehvider
160 g rørsukker
1 spsk. mel

Hindbærmousse:
3½ bl. husblas
200 g frosne hindbær
75 g rørsukker
4 æggeblommer
2 dl. piskefløde

Skovbærgele:

100 g frosne skovbær
4 dl. vand
2 spsk. rørsukker
6 bl. Husblas

Velbekomme

Det skal du gøre:
Nøddebund:

Rist hasselnødderne på en tør pande.  Pas på de ikke får for meget og bliver brændte. Hak dem fint bagefter.
Det er lettest i en minihakker.
Tænd ovnen på 200°.
Æggehvider og sukker skal piskes til en stiv marengs.
Kom en lille smule citronsaft i skålen. Det hjælper hviderne med at stivne, da det ødelægger evt. fedtstof i skålen.
Start med at piske æggehviderne og kom sukkeret i lidt af gangen.Vend hasselnødderne og melet i til sidst.Læg et stykke bagepapir i bunden af en 28 cm. springform.  Nøddemarengsen skal fordeles i et jævnt lag i formen. Det skal være ca. 1,5 cm. Det kan godt være, du får noget til overs. Det kommer lidt an på, hvor meget luft du har fået pisket i æggehviderne. Bag den i ca. 18-20 min. Den skal være helt kold, før du kommer moussen på.
Hindbærmousse:
Til hindbærmoussen skal du piske æg og sukker i ca. 10 min til du har en lysegul, næsten hvid æggesnaps.
Kog de frosne hindbær i en lille gryde og læg husblas i koldt vand. Når bærrene er tøet, skal de moses eller blendes let med en stavblender. Når husblassen er udblødt, efter ca. 5 min skal vandet vrides af og den skal i bærpuréen. Den må ikke være varmere end 45°, da den ellers ødelægger husblassen. Vend forsigtigt puréen i æggesnapsen. Pisk flødeskum af piskefløden og fold den i. Læg den ovenpå nøddebunden og glat den ud på toppen. Det er vigtigt at få den så glat som muligt, da det ellers bliver svært at få geleen til at dække det hele uden at den bliver for tyk. Sæt den på køl og lad den stivne i nogle timer. Til slut skal geleen laves.
Skovbærgele:
Læg husblassen i blød og kog bærerene i vand og sukker i et par minutter. Hæld væsken gennem en sigte og mas noget af bærerne igennem med bagsiden af en øse og si væsken igennem et saftklæde til slut, for at få alle små kerner og urenheder ud.
Lad den køle af, til den er lige under 45°. Vrid husblassen og opløs den i saften.
Lav en stivneprøve, ved at sætte en lille kold tallerken med noget af saften i køleskabet i et par minutter. Hvis saften ikke er stivnet, når den er blevet kold, skal du tilsætte ekstra husblas. Lad saften køle næsten helt af (ikke i køleskab, så sætter den sig) og hæld den forsigtigt ud over kagen. Sæt den tilbage på køl til geleen er stivnet. Så er den klar til at spise. Brug en smal metalpaletkniv til at løsne den fra kanten af springformen, inden du åbner den. Kagen er frisk, men den ligger altså også ret tungt, så man kan ikke spise så meget af den.

Jeg nåede lige at lægge den næsten flydende gele på inden den blev helt stiv. Hvis gelen bliver for stiv inden det kommer på, så kan det ikke nå at hæfte sig til skumlaget, og vil falde af når det bliver serveret.
Ind i køleskabet mindst nogle timer, så er den klar. Kan næsten ikke vente Velbekomme P.S Giv mig gerne en kommentar når du har prøvet at lave kagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.