Det skal du bruge:
1300 g grøntsager ( 950 g. ordnet)
Jeg har brugt:  Knoldselleri, Persillerod, Gulerødder, Kartofler,
ingefær (ikke for meget), løg .
300 g grove havregryn
200g. mel
20 g salt
og lidt peber
Smør til stegning

 

Frikadellerne kan serveres med stuvet hvidkål eller spidskål og kvarte bagte kartofler.
(Pomfrit kartofler kalder vi dem)

 

Sådan gør du:
Skræl grøntsagerne og skyl dem.
Riv  det på den fine side af rivejernet, eller på maskine.
Kom det revne i en gryde og tilsæt 5 dl vand og kog det i 5 min.
Blænd det godt med en stavblender eller andet.
Tilsæt havregryn og rør godt
tilsæt salt og peber og mel

P.S. jeg delt grøntsags-portionen op i 2 så kunne jeg bedre styre det

Lad det trække i mindst 1 time i køleskabet
Tilsæt evt.  lidt mere vand
Varm en pande op med lidt smør og olie og form dellerne i hånden med en våd ske  –  ikke for store
Og brun dem en 3  –  4 min på hver side.

Kom de næsten færdigstegte deller op i et fad og bag dem færdige i ovnen  i en halv times tid ved 200 grader sammen med kartoflerne.

De rå grøntsager
Skrællet og klar til at blive rivet
Færdige frikadeller. Vi fryser dem i poser a 8 stk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.