Bollerne får en god størrelse når de bliver vejet af i 90 gram stykket
Den samme dej kan også bruges til flutes. 6 stk a 230 gram
Disse boller er rigtig bløde og gode at spise. Hvis man ikke vil have hvedemel – eller anden hvedesort – i brødet så kan disse boller anbefales. Krummen er dejlig blød og bollen holder sig fin frisk i nogle dage.
Opskriften kommer her:
Glutenfri boller eller flutes
Det skal du bruge 175 gram boghvedemel 175 gram groft rismel 80 gram kartoffelmel 3 spsk HUSK 20 gram salt 50 gram gær 7 dl. vand 2 æg ½ dl sirup (50 gram)
Det skal du gøre Alle tørre ingredienser blandes i en skål Rør gæren op i lidt vand og kom vand, gærblanding og sirup i den tørre melblanding Æltes med spaden på røremaskine i ca. 5 min Hæver i en trekvart times tid i skålen Dejen bliver helt – sådan lidt gummiagtig – så de er nemme at forme i hænderne uden brug af nogen meltype. Formes til boller a 90 gram en 15-16 boller efterhæver igen en trekvart times tid. Bages i ca. 25 min ved 230 grader Kan pyntes med sesamfrø når de er lagt op på pladen inde efterhævningen.
Print opskrift ud i PDF
Ingredienserne
Dejen lagt op og klar til bagning. Bollerne kan sagtens formes i hænderne
15-16 boller a 90 gram
Klar til at spise.
2 Tanker om “Glutenfri boller eller flutes”
På billedet med ingredienser er der æske HUSK. Skal man bruge gær og Husk i dejen ????
Hej Eira. Mange tak for din forespørgsel.
Jeg kan se at der er en lille mangel i min opskrift, beklager , det bliver rettet
Ja der skal 3 spsk Husk i
Det kan også være den gule – bagehusk – Jeg kan ikke lige huske om der så skal mere eller lidt mindre i
God fornøjelse
Det er nogen lækre boller
På billedet med ingredienser er der æske HUSK. Skal man bruge gær og Husk i dejen ????
mvh
E, Harsdal
Hej Eira. Mange tak for din forespørgsel.
Jeg kan se at der er en lille mangel i min opskrift, beklager , det bliver rettet
Ja der skal 3 spsk Husk i
Det kan også være den gule – bagehusk – Jeg kan ikke lige huske om der så skal mere eller lidt mindre i
God fornøjelse
Det er nogen lækre boller