Bollerne får en god størrelse når de bliver vejet af i 90 gram stykket
Den samme dej kan også bruges til flutes. 6 stk a 230 gram

Disse boller er rigtig bløde og gode at spise.
Hvis man ikke vil have hvedemel – eller anden hvedesort – i brødet så kan disse boller anbefales.
Krummen er dejlig blød og bollen holder sig fin frisk i nogle dage.

Opskriften kommer her:

Glutenfri boller eller flutes

Det skal du bruge
175 gram boghvedemel
175 gram groft rismel
80 gram kartoffelmel
20 gram salt
50 gram gær
7 dl. vand
2 æg
½ dl sirup (50 gram)

Det skal du gøre
Alle tørre ingredienser blandes i en skål
Rør gæren op i lidt vand og kom vand, gærblanding og sirup i den tørre melblanding
Æltes med spaden på røremaskine i ca. 5 min
Hæver i en trekvart times tid i skålen
Dejen bliver helt – sådan lidt gummiagtig –
så de er nemme at forme i hænderne uden brug af nogen meltype.
Formes til boller a 90 gram en 15-16 boller
efterhæver igen en trekvart times tid.
Bages i ca. 25 min ved 230 grader
Kan pyntes med sesamfrø når de er lagt op på pladen inde efterhævningen.

Print opskrift ud i PDF

Ingredienserne
Dejen lagt op og klar til bagning. Bollerne kan sagtens formes i hænderne
15-16 boller a 90 gram
Klar til at spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.