Jordbærkagen serveret

Jeg stod for at lave en kage efter en biograftur.
 En af vores venner har det ikke godt med laktose, så jeg ville være god og så lave en der er helt fri for det.

Der findes heldigvis en masse opskrifter på det.
Det skulle bare være en kage der også så godt ud
Når man bruger gluten- og laktosefri produkter så ændrer det ikke ret meget i smag eller fremgangsmåde
Jeg ville lave en jordbærkage, nu her hvor jordbærsæsonen er ved at udløbe.

Opskriften kommer her:

Gluten- og laktosefri jordbærkage 

Det skal du bruge
GLUTENFRI BUND
1)
  150g mandler

250g rørsukker
200g plantemargarine
3 æg
70 g fuldkornsrismel   (urtekram)
2)  100g mørk chokolade 60-70%


GLUTENFRI OG
LAKTOSEFRI KAGECREME

2 æggeblommer
2 spsk sukker
korn fra 1 vaniljestang
4 strøgne tsk maizena
2 dl mandelmælk
¼ laktosefri fløde
PYNT
Jordbær

Velbekomme

 Det skal du gøre.

GLUTENFRI BUND
Mandlerne hakkes så fint som muligt i en minihakker

De hakkede mandler blandes godt sammen med rørsukkeret i en skål med elpisker
Plantemargarine og æg tilsættes og røres godt sammen så æggene bliver lidt luftige.
Ris melet vendes forsigtigt i.
Dejen kommes op i en smurt tærteform ( eller bagepapirsbelagt ) og bages på midterste rille i ovnen på 180 °C i 45 minutter.
Hold godt øje med den da alle ovne bager forskelligt.
Når du stikker ned i midten med en strikkepind og der ikke længere hænger kagemasse ved, er den færdig.
Kagen stilles til afkøling. Smelt chokoladen over vandbad. Pas på ikke at brænde chokoladen på. Chokoladen hældes over kagen og fordeles i et jævnt lag.
Lad chokoladen størkne.

GLUTENFRI OG LAKTOSEFRI KAGECREME
Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud. Vaniljekornene mases sammen med noget af sukkeret for at skille vaniljekornene ad.
Vaniljesukkeret, resten af sukkeret, æggeblommer, maizena og mandelmælk kommes op i en gryde og røres sammen mens massen er kold.
Når massen er ensartet tændes for varmen.
Kog kagecremen op indtil den tykner og begynder at koge under konstant omrøring. Når cremen er tyknet hældes den op i en dyb tallerken og et stykke film lægges over. Det er vigtigt at filmen lægges helt ned på cremen sådan at cremen ikke kan danne kondens og danne skind.
Cremen afkøles helt.Pisk den laktosefri fløde medium tyk. Kom herefter den helt kolde kagecreme op i fløden og pisk videre indtil kagecremen er helt homogen. Kagecremen kommes op på kagebunden og fordeles. Kagen pyntes med jordbær og evt. et drys chokolade på toppen.

Tip: bunden og creme kan laves dagen i forvejen. Opbevar dem begge i køleskabet og vent med at samle kagen til den skal serveres.

Print opskrift ud i PDF

Kagebunden er færdigbagt. Det kan med fordel beklæde springformen med bagepapir for lettere at få kagen hel ud.
Råcremen piskes godt under opvarmning
Den færdige råcreme. Der skal vita-vrap over så den ikke trækker skind
Den smeltede chokolade er fordelt på kagen. Det gøres bedst dagen før
Råcremen er fordelt og kagen er beklædt med jordbær i skiver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.