Solen skinnede så billedet blev taget af de færdige boller, på vores lille udendørs cafebord.

Jeg kalder disse boller for “formiddags boller” da det tager hele formiddagen at få færdig.
Der er ikke så meget arbejde i dem da det er hævetiden der er lang.
Jeg handler ofte ind i Rema 1000 og der er tit nogen specialvarer i kasserne.
Jeg faldt over en pose med æblefiber.
Det skulle prøves til en gang boller.
Hjem og lave boller.
Der var også lavvande i beholdingen

 

Opskriften kommer her:

Fiberboller med kærnemælk
22 stk

Det skal du bruge:
25 g gær
300 gram vand
400 gram kærnemælk
15 gram salt
20 gram sukker
20 gram olie
100 grahamsmel/rugmel
150 dl groft hvedemel
75 gram klid
25 gram æblefibre
1½ dl kærner/frø – ca 100 gram
Ca. 600 gram hvedemel

Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunken vand og tilsæt kærnemælken.
Kom salt, sukker, olie og kerner i og rør det ud.
Grahamsmel og groft hvedemel kommes i og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt.
Dejen skal være klistret. Rør dejen rigtig godt sammen, gerne i 5 – 10 min, så der kommer masser af luft i dejen.
hæver ca. 2 timer
Med en ske sættes klatter af dejen på en bageplade, form dem lidt.
Efterhæver i ca 1½ time
Bages ca. 20 min. Ved 200 grader

Print opskrift ud i PDF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.