Jeg kalder disse boller for “formiddags boller” da det tager hele formiddagen at få færdig.
Der er ikke så meget arbejde i dem da det er hævetiden der er lang.
Jeg handler ofte ind i Rema 1000 og der er tit nogen specialvarer i kasserne.
Jeg faldt over en pose med æblefiber.
Det skulle prøves til en gang boller.
Hjem og lave boller.
Der var også lavvande i beholdingen
Opskriften kommer her:
Fiberboller med kærnemælk
22 stk
Det skal du bruge:
25 g gær
300 gram vand
400 gram kærnemælk
15 gram salt
20 gram sukker
20 gram olie
100 grahamsmel/rugmel
150 dl groft hvedemel
75 gram klid
25 gram æblefibre
1½ dl kærner/frø – ca 100 gram
Ca. 600 gram hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunken vand og tilsæt kærnemælken.
Kom salt, sukker, olie og kerner i og rør det ud.
Grahamsmel og groft hvedemel kommes i og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt.
Dejen skal være klistret. Rør dejen rigtig godt sammen, gerne i 5 – 10 min, så der kommer masser af luft i dejen.
hæver ca. 2 timer
Med en ske sættes klatter af dejen på en bageplade, form dem lidt.
Efterhæver i ca 1½ time
Bages ca. 20 min. Ved 200 grader