Den færdige snaps har en dejlig gylden farve

Jeg er begyndt at lave snapse. Ikke det store, men jeg synes selv at jeg har været heldig med det jeg har lavet.

I mit drivhus har jeg dyrket et par chiliplanter, ( Jeg har desværre glemt navnet på dem ) som jeg har brugt til at spise rå, til chili con carne og til pynt på min rullepølse- og rugbrød med leverpostej

Denne snaps er lavet på chili fra drivhuset ( har desværre ikke et billede af planten, men den er flot med gule frugter)
Den er stærkere end  jalapeño.
Jalapeño placeres midt i feltet, med en scoville-værdi på 6-8.000. ( en skala der viser hvor stærk en chili er – Carolina Reaper er kåret til verdens stærkeste chili  (op til 2,2 mio. scoville)

Det er en flot gul farve og en dejlig stærk smag, der dog ikke er så stærk, at den er udrikkelig, men til en kop kaffe er den perfekt.

 

Opskriften kommer her:

Chilisnaps

Det skal du bruge:
2-3 halve  chilli middelstærk frugt (6)
2 skefulde brun farin
2 teskefulde citronsaft
2 skefulde reven ingefær
Vodka

Marmeladeglas
Dekorativ flaske

 

Det skal du gøre:
Del og rens chillien for kærner
Skræl og riv ingefær
Kom det i et højt marmeladeglas og kom farin, citronsaft og vodka i.
Ryst godt.
Lad det trække under låg i 2-3 dage i køleskab.
Si det gennem kaffefilter og kom det på rengjort flaske og efterfyld med vodka til den rette smag/styrke er der.
Hvis det skulle blive for stærk i smagen ved servering, kan man komme halvt chillisnaps i glasset og efterfylde med vodka.

Print opskrift ud i PDF

Giv dig tid til at få det igennem et kaffefilter, så får du en klar snaps
Sildemad passer godt til denne snaps

6 Tanker om “Chilisnaps”

  • Hej Anders. Prøv at smage dig frem til styrken. Jeg brugte en mellem i styrke 6 og den skulle trække i 3 dage. En anden gang var chilien ikke så stærk, da skulle den trække længere tid. Held og lykke

  • Hej Finn, Jeg fik sidste år en flaske chillisnaps lavet på Carolina Reaper. De var fantastisk og havde et behageligt ‘burn’ med en ‘sød’ undertone. Jeg tror den var tålelig ved at chilien var med igennem distilleringen (?) men det er min teori.

    Jeg tænkte om du evt havde lavet en portion til med en stærkere chilli og kunne foreslå et ‘Blandingsforhold’ ?
    Jeg tænkte 1 chilli (2 halve) og så trække 2 dage inden sigtning ?

  • Hej Nikolaj. Jeg har netop lavet en snaps på en Habanero chokolate – 450.000 scoville trukket i 1½ døgn på en ½ ltr brøndum og blandet op til en hel flaske 75 cl.
    Uha den er stærk, så jeg skal lige have den fortyndet lidt.
    Snapsen skal give en behagelig eftersmag – normalt bruger jeg chayenne pebber – 30.000 – 50.000 scoville. den skal trække i 3 dage og filtreres og fortyndes op til en hel flaske.
    Denne snaps som jeg har lavet er nu fortyndet i 1 del chilisnaps og 3 dele brøndum. Måske 1:4 det skal jeg lige eftersmage. (jeg synes at vodka er bedre, men brøndum havde jeg stående)
    Det er bedre at tage 2 snapse og synes at de er helt ok end 1 hvor man synes den er for stærk.
    Håber du kan bruge svaret til noget.

    • Hej Finn, uha som tiden da lige gik…men hele sidste år blev jo nærmest revet ud af kalenderen. Jeg lavede din opskrift med en halv flaske smirnoff og en Carolina Reaper. Filtrerede efter 3-4 dage og fortyndede op til 1/2 L (ja ikke så meget)

      Den er nok noget stærkere end dine men dejlig at drikke. Varmen kommer hurtigt men afløses så af ingefæren og citronen.

      På tide at sætte en ny portion over. Chilli planterne bugner med frugt.

      Mine reapers har ikke kunne lide alt sen regn vi lige har fået her i Australien men mine Scotts Bonnet står fint
      Tak for indput.

  • Hej nikolaj
    Man vågner helt op med en stærk snaps. Jeg foretrækker en lidt mildere version, sådan at silden også kan smages. Det er jo den stærkeste chilli på markedet. Det må du jo have glæde af hele dagen.
    Tak for dit input

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.