Færdigbagte boller lige klar til at slubre i sig med god smør og en kop kaffe. Bollerne er meget luftige og smagfulde

Gulerødder er en alsidig grøntsag. Den kan bruges til mange ting, spises rå, kogt, som råkostsalat osv.
Når guleroden bliver revet fint og den kommer i bagværk, så holder brødet sig frisk i længere tid.
Jeg har lavet disse boller mange gange. De adskiller sig lidt fra de andre her på siden ved det at de bliver æltet meget længe og hæver mindst i 3 timer sammenlagt.

Opskriften kommer her:

Gulerodsboller
18 stk.

Det skal du bruge:
20 gram gær
5 dl. koldt vand
15 gram salt
15 gram sukker
50 gram raps olie
150 gram fintrevne gulerødder (2oo)
100 gram frø/kærner
180 gram grahamsmel
550 gram hvedemel (Tipo 00)

Det skal du gøre:
Opløs gæren i det kolde vand og resten af ingredienserne kommes i.
På maskine æltes dejen i ca. 10 min på 2/3 hastighed eller til dejen slipper skålsiden.
Dejen bliver blank at se på
Når man tager fat i dejen skal den være en smule elastisk, så kan man se at gluten er æltet frem.
Dejen hæver i mindst 2 timer tildækket.
Med en våd ske lægges 18 boller op på 2 plader a 90 gram.
Efterhæver i ca. en time til db. størrelse.
Bages i 16-18 min. ved 220 grader varmluft

Print opskrift ud i PDF

Det fylder ikke meget i skålen
Men det gør det efter 1. hævning
Bollerne er lagt op med en våd ske
Klar til at spise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.